Tuesday, 26 November 2013

IWRM Training NARBO - Sri Lanka

Assalamualaikum,

Hi all,

Hmm..I br lepas check in. 1st time naik flight more than 2hrs. rase nye dalam 3 jam td. i tengok cter "Life of Pi" dalam flight td. Then i try nk tdo, tp xleh plak.pastu sakit gile telinge i mase flight nk landing.haih..xtau nk watpe.dh mnum air, chew gule2 plak, tp still telinge sakit..nie still berdengung & pekak lagi telinge nie rasenye.

Pagi td mintak staff kat opis fetch kat umh untuk g KLIA. Alhamdulillah, jln x jem sgt.smpai airport within 1 hr. time nk check in dpt call dr Baba..my parents dtg kat KLIA & since i since dorang tau i sorang2 je. my dad memang ade mesy kat KLIA 2 since die tgh supervise projek kat sana. Baba bwk my mum sekali coz my mum ade ckp nk hantar i. tp mase tu, die salah dengar.die ingtkan flight i on sunday.i bgtau my mom yg flight i on tuesday.semalam dpt call dr baba yg dorang boleh temankan i sekejap pg tu.cume sian kat mak la.pas i dh check in kat "pelepasan antarabangsa" tu, my dad kne masuk meeting. mak la kne tggu kat klia tu until baba hbs meeting. 

alhamdulillah..happy sgt dpt blk sorang..xde la pening nk share blk dgn bukan muslim since i sorang je participant from Malaysia..huhu. ssh plak kang nk bgtau org jgn bwk masuk selipar dlm blk. sok terpakse la berkawan dgn org lain & kene la speaking london sepanjang masa. mase on the way ke tempat training nie, i xnmpak pon kedai yg jual souvenir. area kedai2 tu pon dlm 4km dr tempat training.huhu..

hopefully training nie menarik & everything goes well. nervous jugak la kne present kat sini & ade evaluation mase present tu nanti.haih..

ade few pics dh amek, tp mls plak nk amek cable utk transfer gambar. nnti kte sambung cter lagi pasal  Sri Lanka nie.

Wednesday, 6 November 2013

Pemergian Yang Tersayang

Assalamualaikum,

Hi gurls..tajuk entry nie je wat mate bergenang.sedih sgt sebab kehilangan seorang insan yang i sayang.sgt istimewa since die la org yg jge i mase kecik..i rse i lg byk spend mase dgn 'insan' ini dr my mom since my mom dulu keje shift & my dad selalu outstation utk supervise projects yg kadang2 jauh macam kat Johor and etc..Insan nie i called 'nenek'. 

Nenek nie belah mak i. Sangat rajin mase die sihat.Selalu dipinta utk masak utk majlis perkahwinan.Nenek masak memang sedap.Kuih pon sedap je wat.Semua jenis kuih nenek wat.Kalau wat kueh pulut serikaya, kaya tu mmg buat sendiri.Rutin nenek setiap hari mase die masih sihat, bangun kul5 pagi & buat bfast utk ank/menantu & cucu.Then die akan tido everyday before 10p.m.Setiap ptg without fail die akan siapkan minum ptg. Paling command pon kueh yg nenek wat utk minum ptg nie kueh jemput2 bilis.tapi yg best nye nenek akan wat sekali dgn kueh kacang.kul 3 ptg selalu nenek dh sibuk pk nk masak ape utk ptg & akan mntak cucu die g kedai beli bahan. time nie la cucu2 yg nakal nie kadang2 ngelat.Rindu rse nye nk makan kueh yg nenek masak sebab sekarang nie mak & aunty2 xdela wat mcm nenek.yg bes tu kdg2 belah pg nenek wat roti canai sendiri & ade wat mcm murtabak.huhu..rindunye nk makan macam tu.

Nenek start sakit dari tahun 2003 mcm tu ble die pengsan disebabkan gula xde dalam darah.nenek sgt menjaga pemakanan die since die ade kencing manis.tp ble die terlalu control pengambilan gula, darah xsmpai ke otak plak sampaikan nenek pengsan.lame jugak duduk dalam wad mase tu.almost 2 weeks.start dr tu, nenek kne selalu g pakar coz doktor nk pantau.siap kne g pakar otak sbb oksigen/darah x sampai otak.doktor tny 'siapa nama Perdana Menteri, sape nama anak2 die & etc..tp neneh hebat.die leh je jawab mase tu Pak Lah PM kite..sejak tu, nenek x lg dibenarkan masak pape or wat sebarang keje berat oleh anak2 die.so, since then anak2 la menjaga terutama nye arwah mama.after few years barula start amek maid khas utk jaga nenek.

semakin lame nenek makin kurang selera makan. dulu nenek makan nasi lembik & setiap hr lauk nye berubah.ater a few years, nenek makan soupy2..selalunye mee sup la like everyday.pas beberapa tahun, nenek makan bubur nasi yg dimasukkan ayam/daging dan lobak sebagai rencah.rsenye setiap tahun, badan nenek akan menyusut. nenek tibe2 xleh jalan sejak 2 tahun kebelakangan nie. Nenek terlantar je & akan diangkat dduk kat kerusi roda untuk mandi & keluar umah.

Nenek meninggal khamis yg lepas waktu dalam tido. umur nenek skrg nie 84 tahun. tp nenek bkn seorang yg pelupa. mostly name2 sedara terdekat sume die igt lg. sedih sangat sebab i dh lbih seminggu x jumpe nenek..huhu.rase mcm dh lme xbercakap dgn die. sedih sebab nenek xde on my wedding day nanti..sedih sebab ms i tunang, nenek xdpt dtg. i memang booked dewan dekat dgn umah nenek sbb mudah nenek nk dtg & blk ble2 die xlarat.sedih sangat ms dapat berita dr my mum on 6.15a.m 31 Oct 2013 lepas.i rse mse drive blik tu meleleh2 air mate.shocked sangat mase terima berita tu.Allah je yg tau..br je rasenye arwah mama g..skrg nenek plak yg g..rse mcm wedding i nnti xmeriah je sbb org yg jge i dr kecik xde utk tgk semua tu berlaku.huhu..

apepon, rse lega sebab akhirnye nenek pegi dgn tenang setelah lbh kurang 10 thn nenek sakit.Alhamdulillah, i dpt rse mandikan jenazah arwah nenek..saat cium nenek wat kali terakhir memang sgt menyayat ht..xdpt nk elak air mata keluar mase cium die wpon mase tu nenek dah bersih dan berwudhu'..

diharap you guys yg bace entry nie dapat la sedekahkan AlFatihah utk arwah nenek i.semoga arwah tenang & ditempatkan di dalam kalangan org2 yang soleh.

semoga arwah nenek ditempatkan di kalangan org2 yg soleh

mohon jgn lupe sedekahkan Al-fatihah utk arwah
p/s: gambar adalah ihsan dr Mr. Google

Thursday, 17 October 2013

Perhentian Island -a beautiful getaway

Assalamualaikum,

Actually trip g Pulau Perhentian nie dh plan dr last year..klu ikutkan plan asal, kami nk g Pulau Perhentian ms kawan Mr. Is kawen..budget nk wat bachelor's days out kat island la..since ade kwn Mr. Is yg dh kawen nk g, so i di invite utk meramaikan ladies group..tapi ntah nape ntah, trip tu x jd..mayb mse tu xde person incharge yg nk organise btol2 kot. hr tu lepas dh discuss seriously, ade person incharge yg dedicated plak, finally dapat gak kami g island's trip..yahoo.!!!the best part "wif Mr. Is"..hihi.gediks datang dah..

Mule2 risau jugak g sbb takot budget terkesot..we're hopping dapat trip yg murah (less than rm400)..selalunya g ramai2 nie confirm la dapat trip yg murah ckit..so, ade sorang membe Mr. Is uruskan booking chalet & dapatkan package menarik utk ktorang..tapi total cost utk trip ke Perhentian nie RM500++ per person including cost utk travelling & snorkeling activity..huhu..nk backoff pon dh xleh la walaupon rse mcm over budget je..the purpose i & Mr. Is nk g sebab ktorang nk cr sampin tenun kat Terengganu utk Mr. Is coz die sgt la teringin nk pakai utk our solemnization nanti..kat cni mahal sgt..sampin tenun rm500 tu pon xmenarik..bunge nye skit je..pastu kwn2 Mr. Is bg idea utk i & Mr. Is amek gambar pre wed kat sana..hmm..memang cantik gle la gmbar tu nnti sbb pemandangan pon dh cntek & different dr org lain..= )

Ktorang bergerak kul 9 mlm hr jumaat lepas.naik kat Klang Central..naik bus Sani Express 2 tingkat.so, member Mr. Is yg kje kat Sani Express nie blikan tiket sume org..ktorang conquer tingkat bawah..tp masuk2 bus tu, dlm kul10 dh terlelap dah..kami sampai kul5.50 pg kat Kuala Besut & bot ke pulau kul7 pg br gerak..memang sgt punctual org yg uruskan bot tu coz kul7 tu mmg dh ade kat jeti..then kami sampai kat Perhentian Kecil & chalet dlm 1 hour later..Pas letak beg je, sume trus trun kt pantai..kami menginap di Sharila..mule kami g kat pantai dekat dgn chalet..memang x best la..pantai die byk gak la batu..mandi pon xselesa coz asyikla terpijak batu & coral yg dh mati ..dh puas duk tepi pantai, kelaparan.then ktorang g makan yg ringan2 sebelum dpt lunch kat chalet..

Dlm kul3 lpas solat jamak, ktorang bergerak la ke Long Island..tracking la kejap coz klu nk naik taxi boat, mahal gak sorang die charge..penat la jln coz dh lme x tracking naik bukit kecil..kat Long Beach nie menarik sgt..pantai nie berpasir & lembut..byk la tourists yg mandi kat sini..ade yg sunbathing sambil bace buku..kawan2 Mr. is mmg seronok la kat cni coz leh cuci mate..sume seksi gile.mulut bercakap dgn kite, tp mate melilau je..haha..Mr. Is pon same =) lame gak la mandi kat sini, sampai maghrib gak..dorang nk stay sampai mlm sebenarnye..kat cni mcm ade kedai ala2 disco yg duk bukak lagu reggae..mostly mcm open pub & ade jual bir bagai.mase petang tu, dh ade sorang mamat nie duk practice wat pertunjukan api.pertunjukan api tu start kul9.30 mlm..tapi disebabkan angin mlm yg rase sjuk gile dgn baju ktorang yg lencun, ktorang x sanggup nk stay..kami tracking balik semula ke chalet & hav our dinner..mlm tu angin kuat..mcm nk hujan..boys lepak2 minum kopi, i & anis balik bilik & tdo.

2nd day, kami ade scheduled activity..ikut package chalet, kami ade snorkeling session start kul11 sampai kul1 ptg..mase snorkeling tu die bawak g 4 tempat which are tempat coral & fish, then g tgk shark & lastly tgk penyu..mase tgk penyu tu i x trun coz i dh penat dah..lgpon kne laju berenang dlm air coz penyu  xjinak & x suke org tgk die..tp dr atas bot, i dpt gak tgk penyu tu coz penyu tu g surface utk amek udara..pastu kami balik chalet & lunch..penat gak sume org..sampai ade yg melepet terlelap pas lunch..pas dh rest tu, ktorang g cari bot utk g snorkeling lagi..setelah memujuk tauke kedai dekat Aur Beach tu, kami dapat g ke Pulau Rawa dgn byran sewa sampan nye Rm35 sorang..yeay...g kul3, pastu kul6 kami gerak balik dr Pulau Rawa tu..kat sana pon ade 3 tempat yg die bawak..1 tempat tu mmg isolated & cantek gile sebab kat pantai pon dh nampak ikan warne warni..air plak sgt clear..2 tempat lagi, dlm jugak.yg ke3 memang dlm sgt..i memang x trun..huhu.dh la naik sampan je..bergoyang ckit mmg terhuyung la rase..bayangkan i terpakse terjun masuk air dr sampan tu..Ya Allah, takot gile..ble 1 by 1 membe terjun, rse terhuyung hayang sampan..mmg antara yg terakhir la terjun tu..huhu..

Dah penat bersnorkeling, balik ke chalet jap.tp nk cter, ms otw tu sampan memang langgar ombak2 besar gak la..rse leh teruk sakit belakang nie disebabkan hentakan sampan tu dgn air..i plak duk sebelah Banchik..kne la control takot sbb takot terpegang2 plak Banchik nie..Mr. Is duk kt depan sbb xde sape yg sanggup duk kat depan tu..sampan terjongket kat bahagian depan sepanjang jln..sebenarnye, abg bawak sampan nie mmg sengaje je nk kenakan ktorang..sbb ble toleh  belakang, tgk die gelak sambil ttup mulut dgn bj  mse tgk ktorang menggelabah macam gaban ble sampan tu terhuyung hayang..saje je la tu die nk bergurau..huhu..pas sampai chalet, kami solat jap & trus gerak tracking g Long Beach..haha..lapa & haus semuanya..sampai2 je duk kt gerai trus..Mr. Is plak bwk guitar die..so, ktorang lepak sambil nyanyi2 lagu yg Mr. Is petik..(walaupun ade la beberapa lgu yg i pon mmg xpenah dgr mcm lagu Incubus & etc)..pas dh puas melepak, blk chalet utk mandi & solat..mlm ade event bbq plak..chalet tu dh sediakan utk ktorang..sambil makan ditemani dgn lilin2 kat meja, sume cter pasal bes mase snorkeling tu..sume mmg lenguh2 gile tangan berenang2..i plak lenguh kat betis..

esoknye check out..ade yg mcm xnk balik..huhu..coz kuar je dr island nie, we are back to reality (esp work la)... =(  sampai ke Kuala Besut dalam kul1..sampai2 ktorang cr tempat utk sewa letak beg, so ktorang leh jln2..then ktorang jln tgk kedai souvenir, cari kedai jual sata then cari kedai jual keropok..disebabkan bas ktorang grak kul9 mlm & sampai Klang dalam kul5.30 pg, ktorang risau jugak klu keropok lekor xtahan.sebab lbh 12jam la jugak x masuk fridge..mse duk jln2 tu hujan plak..huhu.so, kami berteduh je kat salah 1 gerai..dh berhenti ckit, gerak g masjid utk solat..tp hujan turun lg, so duk la berehat kat luar masjid tu..huhu..kat belah kuala nie, local people mmg ckp everyday hujan belah petang..rase syukur sgt xhujan mase ktorang kat pulau tu..pas hujan berhenti, lepak mnum & mkn utk dinner, solat sebelum naik bas..Alhamdulillah, sampai ke Klang kul5.40 pg..balik terus tido sbb i kne g keje kul1ptg..huhu.

semua dah discussed that ktorang akan repeat lg holiday mcm nie utk ke Redang or Tioman..ade gak suggestion nk g Taman Negara next year..overall, Pulau Perhentian nie mmg best..i dapat pegang real gamat, tgk coral & bagi ikan makan dalam air..harga makanan & minuman mahal ckit, tp standard la kan klu dh nme pon tmpat pelancongan..boleh jugak consider as tempat honeymoon..cume i lbh suke klu berenang ramai2..mcm boring plak klu ber2 je dgn Mr. Is (berangan la plak)...gmbr pre wed xjd amek coz membe Mr. Is xjd nk bwk camera DSLR die..ssh nk jge ble sume pon nk snorkeling & mandi laut..huhu..here's some of the pics..

P/s : sorry cter panjang sgt, mls nk buat entry lain..huhu

our chalet
Aktiviti main pasir


view yg cantik kat belakang =)
Pemandangan dari cafe kat chalet

tracking ke Long Beach
Long Beach
us =)
snorkeling session 1.burn gile.huhu
Pulau Rawa..nmpak ikan kan?

melepak @ Long Beach lps penat snorkeling..Mr. Is duk main guitar
sampan tu yg kitorang naik mase snorkeling session tu..huhu.not safety enough rse nye.
otw balik ke Kuala Besut
kami semua...(anis tukang amek gmbar)

Sunday, 13 October 2013

Therapy

Assalamualaikum,

I'm frustrated & a bit tired emotionally last 2 weeks..so,g la 'therapy' utk hilangkan tension & stress..stress keje...so, Mr. Is suggest gi e@curve that nite..biase la Mr. Is tu, nk g kedai toys die..haih..nie sape yg nk therapy sebenarnye kan??hihi..die nk amek statue Superman yg die pre-ordered..cantek jugak Superman tu..Toys tu immitate 1 of the movement dalam muvie Man of Steel..muke & costume pon same je mcm dalam muvie tu..Mr. Is dah ade 2 Ironman, 2 Batman & 1 Man Of Steel..die minat sangat nk beli Catwoman..tp tengok harga die  Rm950++..adeh..nape la Mr. Is punye hobi nie pakai banyak duit..huhu..tu belom masuk hobi main guitar die..dgn die nye speaker kat umah, guitar2 & sibuk nk cari pedal guitar..Mr. Is siap dh cakap dah, nnti nk wat 1 bilik utk jadi mcm studio utk letak semua equipment music die.. huhu =(

Citer pasal therapy, bkn inner side je perlukan therapy tapi rambut ni pon nk kne therapy gak..gugur yg sgt ketara..rambut yg tebal dh mule menipis..hmm..klu umh x sapu 2 hari, rse nye x sanggup nk tgk lantai umah tu..so, gi la saloon yg dh lame gile x g..beli set of hair treatment..beli la shampoo, conditioner, tonic & moisturizer..terbang lg duit..tp nk wat camane, nk kawen sume nk nmpak cantek..kang Mr. Is terkejut plak ble dh kawen tgk rmbut i, lme2 leh nampak kulit kepala nnti.huhu..

Last Wednesday, kne g physioterapy..2nd appoinment..huhu.selalu gak rse sakit kat belakang nie..mse 1st session tu therapist tu dah bagi sets of excercise yg i kne wat everyday kat umah.huhu..xde la i buat pon..patotnye kalau nk cpat baik, kne la buat kn..next week ade lg 1 session kne attend..mase kat hopital tu, paling menarik ble therapist tu letak hot blanket kat badan i..best sgt sbb panas..nk tuam sendiri mmg x rajin la nk wat sorang2 kat umah. pas tu, start la sesi stretching..huhu.mmg terase muscle2 nie sakit..ble nk jln g parking pas selesai sesi therapy memang xselesa..sakit & jln pon xleh nk straightkn badan..lenguh gile kaki.mujur la x jem sgt balik dr PPUM ke Shah Alam..drive slowly jela.

I & Mr. Is dah lame dh plan nk g getaway wif his frens..Dari last year dah plan, finally dapat jugak bercuti ramai2 ke pulau..this time our destination is Pulau Perhentian..risau jugak coz takot jadi pape..musim hujan dh start dah sekarang nie. Tp kitaorang tawakal & g je..check dgn hotel, klu hujan & xdapat wat aktiviti, duit aktiviti ktorang leh dapat balik..cume safety ktorang la..hopefully x jd pape..duit pon xdpt dapat byr klu nyawa melayang..huhu..so, last friday kami bertolak & selasa pagi sampai Shah Alam..so, nie la therapy paling bes untuk release tension..Unfortunately, therapy nie mahal la ckit..kacau jugak la budget nk kawen kitorang..haha..so, cter pasal Perhentian Getaway i cter kat entry lain ye.




Monday, 23 September 2013

Preparation Bermula

Assalamualaikum,

Hi all...try curi mase blogging ..dh lbh sebulan x bukak blog..rse nye cter2 yg dijanji utk update pon x update2 lg kn??esp tang cter balloting rumah Bukit Raja tu..tp entry hr nie x sentuh pon pasal balloting tu.

Hmm..lpas raya nie terase badan dh semakin naik..huhu.kne control, start diet & excercise..haih..tp ntah ble nye nk start..next month dh nk g cari kain dgn wedding planner & ukur baju utk jahit..argh..seriously ??bdn 'comey' nie nak naik pelamin ke??wake up gurl!!!!dh la geram dgn muke nie sebab byk pimples..huhu.xtau la sbb bertukar supplement ke try new skincare product or sebab resdung yg semakin teruk menyebabkan muke pon jd tmbh truk..:-( hopefully after 2 weeks die stabil balik..sedey nye..dh la kje kne deal dgn org luar..lately plak ade je meeting or client dtg opis.like everyday ok..huhu.cptla mke nie bersih & licin ckit.aminnn..

Tajuk entry pasal persiapan..Alhamdulillah, progress utk preparation nie rsenye smooth je..At the moment dewan, pelamin, catering for both nikah & resepsi, design bj & theme sume dh setel..dewan, catering & wedding planner sume dh byr booking & deposit..barang hantaran on progress..jam dah beli..tggal handbag je lg..now tgh usha2 idea utk gubahan hantaran.tgh berkira2 utk wat sendiri or sub je kpd yg expert. Kad kawen bln 12 nnti br setelkan..nxt month beli kain utk pki nikah & resepsi dgn wedding planner..nk cari PA System. MC dah ade..cameraman je still x book lagi.

Ahad lepas dah berhabisan duit beli sets of baju baba, mak & adik2..gi Jakel Shah Alam je coz baba x berminat nak bersesak masuk KL..set baju baba je dekat RM1000 coz including sampin die..huhu.die nk sampin tenun plak tu..mcm die plak yg nk kawen..haha.tp xpela..ikutkn jela..die beli sampin tu mmg warna yg same mcm Mr. Is kne pakai on our solemnization nanti..Siap Mr. Is kautim dgn baba. takot kalau2 warna sampin yg Mr. Is beli xkne dengan baju nikah kitorang, nk pinjam baba nye sampin.hehe.. dh dapat bj melayu baba, then baru cari bj & kain lace utk mak & adik2 utk match kan color..adeh..lace mmg la mahal kat sini..beli 1 set kain volentro & lace untuk mak dah RM390.huhu...teringat mase g Bandung..beli 3 set satin & lace baru RM350 mcm tu..lace bandung tu pon ade yg i x tempah lagi..

Dh selesai sesi2 berhabis duit kat Jakel, baba sruh masuk arinani plak cari tudung mak..huhu. harga tudung sehelai je boleh dapat sepasang baju siap..huhu.i pon xpenah masuk ariani nie..mmg 'x mampu'..demi omak den yang tercinta, den sanggup belikan untuk omak..maybe org mcm ckp awal lagi kot nk beli2 kain utk family sebab wedding pon tahun depan..but i hav to..starting next month baba dh kne keje kat Johor..huhu.baba risau sgt & die mmg nk setelkan sume..skrg nie die duk pk & risau urusan dgn kadi nnti..Company baba hantar baba g Nusajaya utk baba supervise projek baru kat sana..before nie dah 11 tahun baba supervise projects kat putrajaya..skrg putrajaya pon dh almost develop & xde projek lg nk supervise.

Last week ade promotion AirAsia..1 Million Free Seats..i mmg xlepaskan peluang la utk book since promotion tue utk fly next year..so, after 2 days of discussion dgn Mr. Is (sampaikan tiket nk ke Krabi dah habis okay), finally 2 tickets has been booked for our honeymoon next year..yeay!!!i pon xtau dari mane nnti nk dpt duit utk g honeymoon tu..hopefully ade la rezki..at the moment byk lagi nk pk..bukan tang persiapan nk kawen je, tp nk properly furnish my own house utk welcoming Mr. Is yg akan duk sekali dgn i next year..dlm mase yg same, kne kumpul duit gak utk masuk umah baru by 2015..Semoga Allah permudahkan urusan kami.

Promotion by AA last week. Alhamdulillah dapat booked



nie  jam untuk hantaran i. done 1 checklist utk barang hantaran





Tuesday, 13 August 2013

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum,

Hye...

Hari ni hari ke-6 kite di dalam bulan Syawal..Hopefully tak terlewat utk i ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..diharap semua dalam keadaan baik dan selamat pulang beraya..i dah start cuti awal 2 hari sebelum raya hari tu, so now i'm in the office mencari mood untuk bekerja semula setelah seminggu bercuti..haih..malas sgt rase nk dtg keje tadi..dh beberapa kali gak la alarm duk bunyi, tp i snooze kn je..but now, here i am..working..huhu..duk mengantuk nie, i gatal la tangan jap mencoret2 kat blog nie..

hmm..where to start ek?terlalu banyak cter i nk cter..ok, mule2 i cter pasal minggu terakhir puase la..last week puase tu, i received call from my mum yg bgtau my aunt kne warded..huhu.my aunt ade cancer stage 4..since doktor bgtau my aunt 'dah xde harapan', i decided g melawat my aunt kt HKL dengan Mr. Is..i selalu teringat my aunt cakap 'sempat ke mama tgk siti kawen'..huhu.sedih nye..lame jugak kami kt hospital.hampir 4 jam i duk hospital tu.nasib baik Mr. Is baik hati nk teman & sabar je tggu i..kami kuar dari hospital pon dah lbh kul7, so nk kne cari tempat berbuke..sebenarnye i plan nk bwk Mr. Is iftar kat kg i dgn my aunts & nk bwk Mr. Is jumpe my granma sbb die xpernah meet her lagi..tp i terpakse tukar plan coz my aunt admitted to hospital..so, i berbuke dgn Mr. Is kat umah nenek i kat keramat tu..xde org kat umah except nenek & maid je..since maid dah masak, i buke dgn Mr. Is ber2..so, 1st time la die jumpe nenek..

esoknye, Mr. Is dah jnji dgn his family nk bwk i iftar kat umah..Mr. Is dah pesan kat Ibu suruh masak 'Nasi Ambang'..Mr. Is selalu ckp, nasi ambang homemade, x same mcm yg selalu jual kat bazar..kul3 ptg, kami masih belum gerak dari Shah Alam lg..coz niat i nk bawakkan Ibu satay kajang untuk berbuke..dh 2x kali i dgr ibu ckp 'dh lame x mkn satay kajang'.sbb nk tggu kedai bukak, so we decide nk bertolak lambat dari Shah Alam..tp kul3.30 ptg, ibu dh call Mr. Is tny kami dah sampai mane..membebel la die ble tau kami x gerak lg..haha..disebabkan dah free2 kene mrh, xdpt la nk cari satay kajang..so beli la lemang as buah tangan utk buke puase..memang different ckit la nasi ambang ibu Mr. Is..bukan yg macam selalu jumpe kat bazar or kedai sbb Ibu x masak ayam kicap or ayam masak merah..ibu buat macam ayam masak hijau.. Alhamdulillah, selesai la iftar bersama family Mr. Is..

last week, i start cuti hari selasa..my aunt yg bongsu dah siapkan schedule untuk ank buah die & die take turn jage my aunt belah malam kat hospital disebabkan ank2 my aunt semua lelaki, 3 Abdul..lelaki xleh stay kat wad perempuan mlm2..so, my turn jge my aunt tu on selasa 6 August & on 3rd Raya..1st time tido malam kat hospital, cuak memang ade..tp duk pk tanggungjawab & dalam bulan ramadhan, takot & cuak tu hilang..malam memang xtido cume terlelap kejap2, bce la yassin & surah2 lain..hrp dapat membantu my aunt yg mengerang sakit sesekali..dapat plak nurse2 yg bertugas tu malas, memang semuanya kite wat sendiri..5x tukar pampers, nurse xde yg menolong walaupun ada yg berbahasa basi cakap 'kalau nk mintak tolong pape, panggil jela'..haih..cume sian kat org katil sebelah sbb bile i nk tukarkan pampers kul2-3 pagi, i terpakse mintak nurse bukakan lampu..mase tu, mntak sekali die tlg i, tp tgk die bukakkan lampu pastu wat dono je..kompom la lame lampu tu terpasang coz i bukannye pro nk salinkan pampers org dewasa..huhu.balik dari hospital kul10 pg, sampai umah mmg trus pengsan..dapat la tido dalam 2 jam..pastu dh kne tolong mak masak juadah raya..esoknye dah nk raya..

Semua family member  rase tahun nie mcm x beraya..semua teringat my aunt yg duk ade kat hospital.mmg x meriah..dgn nenek kat umah pon nk kne jge..ade maid, bukannye boleh diharap sgt..huhu..hari raya pertama org dtg berkunjung ke rumah nenek spt biase..sampai2 umh nenek tlg mak masak nasi beriyani untuk tetamu..mmg tiap2 tahun tu la juadah raya kami..wpon ade wat ketupat, nasi beriyani tetap ade. lepas maghrib, barula gerak ke umah nenek belah baba pulak..

family i plan nk beraya umh sedara2 belah baba pada hari raya ke2..so, pg tu discuss la dgn baba route raya..tbe2 my mum dpt call dr aunty bongsu, kate nye my aunt dh sesak nafas & nk jumpe semua adik beradik die & nenek i..kami trus jadi kelam kabut..sedih, risau & takot.semuanye bercampur..sampai2 kat hospital, tgk my aunt dah nazak..kami semua dah menangis2 tgk 'mama'..bacaan yassin x putus2 dibace utk nye..setiap mase ade je org duduk di sebelahnye mengajar nye shahadah & menyebut perkataan Allah..kami tahu kami akan kehilangan mama..dlm kul2 ptg, mama pergi mengadap Ilahi..semua org mencium mama wat kali terakhir..walaupun ktorang sedih, tp ktorang rase bersyukur mama 'pergi' di hari jumaat yg mulia.

tugas2 khas telah diberikan, ade yg stay utk join mandikan mama (termasuk i) & ade yg terus balik ke rumah utk kemas, susun, bentang tikar utk sambut tetamu & solat jenazah di rumah..sbb kn ramai yg nk join mandikan jenazah, ustazah mintak beberapa org keluar..rmi sgt..so, i just tggu kat luar wif my cousin..i sempat mencium mama lpas dimandikan..tgk wajah mama bersih & kelihatan spt tersenyum..Alhamdulillah..mama seorang yg jrg senyum, tgk die wat terakhir kali tu, i dpt rasakan mama antara org yg mendapat 'husnul khatimah'..then i & my cousin ditugaskan utk duduk di dlm van jenazah bersama seorang ank mama..alhamdulillah, mama selamat dikebumikan selepas asar..

so, selama 3 hari berturut2 kami mengadakan tahlil buat mama..memang i x pakai langsung bj raya i lg..mmg x raya la..g pasar ikut my aunt bongsu tu beli bahan, tlg masak sampaikan mlm kenduri..tu la rutin selama 3 hari..parents Mr. is nk dtg beraya terpakse la ditangguhkan..mayb next2 week la kot..

hmm..tu la cter hari raya i..hopefully sesape yg membace blog i nie, sedekahkan Al Fatihah kpd arwah mama yg telah 'pergi'..kenduri 7 hari mama akn wat hari khamis nie..Mr. Is pon akan dtg kenduri tu nanti..mood beraya masih tiada..kuih raya pon x makan..tp dgn kueh raya tu la kami jamu org2 yg dtg melawat di rumah..xperlu susah2 nk goreng mee ke hape..tadarus yg i wat bulan ramadhan lepas, xhabis2 lagi..br bace surah An-Nisa..huhu..celah mane nk khatam sebelum raya..berharap dpt berjumpe dgn ramadhan akan dtg..nk kne tingkat kan lagi mane amalan yg kurang..next ramadhan akan sambut dgn Mr. Is..hihi.. (gediks).




Al Fatihah utk arwah mama



Saturday, 27 July 2013

'Branded Fragrances & Cosmetics Sale'

Hye All,

terlupe nk cter..semalam cuti Nuzul Quran..mase duk lepak sahur dgn kawan2 Mr. Is, ade sorang membe bgtau ade perfume warehouse sale on 26th..ble tgk tarikh tu i & Mr. Is cuti, i memang semangat la nk g..membe die inform gak ade sale Metrojaya kt PICC, Putrajaya..kami memang xdecide pon until semalam..Mr. Is duk la berpk nk g putrajaya ke nk g Parkroyal hotel tu..lame plak tu berpk..dr hari isnin, sampai la hari khamis, die xdecide lagi..haih..

i memang duk pujuk die untuk g since i nk sgt beli perfume..perfume i dh nk habis..i pakai sikit2 je..syg sgt nk g beli perfume rase nye..mcm tkot nk pki duit for sumthing yg lg urgent..ade gak usha2. tp perfume Escada ni mcm susah gak nak cari..lagipon, i nk sgt beli perfume tu untuk hantaran..i duk usha2 dgn Mr. Is dah before nie..kami nk tunggu sale baru nk g beli perfume..dah aim dah Ck Sheer Beauty & Euphoria untuk wat hantaran..tgk set lelaki ppuan perfume Ck tu dekat RM600+..so, kami nk try grab perfume time sale..nasib baik minat perfume yg same..tp Mr. Is suke pakai Paco Rabanne g opis..kadang2 die tukar dgn Ck & Sean John. i plak suke Escada, Ck & Gucci..hr tu usha gak gucci fragrance baru..tp since Mr. Is xpnah pakai gucci, so i xdela sibuk nk cr set die..

so, kul8.30 pg semalam, Mr. Is datang pick me up kat umah..i thought die nk bawak i g Metrojaya sale..i rase die msti xnk pening2 tempuh jem masuk kl..i pon berangan la beli suar & baju semua..tp die cakap die nk g 'Branded Frangrances & Cosmetics Sale' kt Park Royal hotel tu..lbh kurang kul10 sampai kat hotel tu..i excited gak la..sbb Mr. Is xkn bwk i g warehouse nie klu bukan waktu cuti..die xkn nk mengular utk shopping..so, nie la 1st time i g warehouse sale dgn die..

mase ktorang sampai tu x ramai org lagi..both of us antara yang terawal la sampai..hihi..Mr. Is trus serbu Paco Rabanne..die leh amek 3 set..die berangan nk pakai 2 & nk jual satu..haha..i amek je sume 1 set..mostly fragrance yg ade tu, i xpnah pakai lagi..byk gak choices..tp i frust sgt..sedih k xde Ck euphoria..Ck sheer beauty yg ade pon yg fragrance baru..huhu..hampa..xdpt la bli Ck buat hantaran..sbbkn Mr. Is duk amek Paco Rabanne, i amek la jugak 1 set..memang berbaloi sgt..leh dpt perfume sampai RM60 paling murah..

ade gak jual losyen2 utk perfume2 tu semua..mostly lotion2 tu dalam range RM20-30..ade gak set make up..since i xreti pakai, so i xdela pay attention sgt kat area tu..memang berhabis la..lbh RM500 duit terbang..dlm beberapa btol perfume lg, dh leh cecah seribu i spend..huhu..memang gile..hihi..so, jom usha..



kalau boleh, semua perfume nk ltak atas dulang..hihi..nie la hasil menjala di warehouse sale hari tu..Mr. Is pon beli lebih kurang same amount dgn i..nie kate nye stok smpai tahun2 depan..haha..ade dak opis i ckp kat Mr. Is, nie bkn takat nk mandi perfume nie, nie nk gsok gg pon pakai perfume..haha..layan jela..yg penting dh settle 1 checklist hantaran i..now, hunting for handbag & watch..hope dpt yg cantek =)

last sunday last tarikh book untuk flight air asia ke krabi & bali untuk fly next year..i plan nk g honeymoon dgn Mr. Is kat Krabi or Bali since Mr. Is suke dgn pantai..kalau g Medan ke, Singapore ke Ho Chi Min kompom die xnk..Hmm..xde rezki la..i duk tangguh disc dgn Mr. Is & die pon lambat respon even i dh tny kat die 2x dh..die mcm risau budget terkesot sbb pas kawen nk kumpul duit masuk umah baru plak..hmm..hopefully ade la rezki kami lain kali..amin..


Kisah Baju Raya

Assalamualaikum,

Hye all..blog nie dh lme gile xde entry baru..puase2 memang lemau la rase..keje pon banyak..dateline seminggu lpas raya..haih..still xstart lagi buat paper. just try focusing on mapping & presentation of information first..lagipun, raye nanti my team sume nk cuti lame..huhu.so, kne ensure everything is ready before cuti..

last saturday, ade 2 event buke puase..1 iftar dgn membe2 diploma i, 1 lagi invitation iftar kwn2 Mr. Is..first time Mr. Is nk mingle dgn kwn2 i..die mcm serba salah sbb kompom la die rse nk iftar dgn kwn2 die dr kwn2 i..lgpon membe2 i nie sume die xpenah jumpe..tp nasib baik member2 die postpone dr iftar ke supper..haha..so, dapat la ktorang join both event..Alhamdulillah..pas iftar dgn my diploma mates, i & Mr. Is join lepak kat William plak kul10 mlm..mmg ade yg tapau sahur..hihi...

then i iftar dgn my family plak on Sunday..i plan nk bwk my family shopping bj raya dlu, then kami g makan..tu la agenda setiap tahun dgn family sebelum iftar..last two years, i bwk my family g buffet at Tupai-Tupai restaurant..mase tu g Tupai-Tupai kat Bangi & shopping baju raya kat Bangi je..tp my sisters x minat makan steamboat plak..so, last year i bawak my family makan western & shopping di PKNS Shah Alam..beratus2 jugak la habis..this year, i repeat je la balik agenda i last year tu.. i mkan western di D'One Steak & shopping di PKNS..tp this year, hrga bj sume RM120++ kat pkns tu..klu bwh RM100, kompom xcantek..mmg xde hasil tangkapan la utk adik2..mak plak xnk bj pape since die baru tempah kain yg i beli dr Bandung tu.. omak den cakap die nk den belikan kain utk die pakai reception i nnti..heee..still xde theme lagi, so xtau nk pilih wrna ape utk family pakai..adik2 pon  tempah kain yg i beli bandung tu, tp raye mstila nk 2 3 pasang..my aunt dh bwk diorang g Kenanga Wholesale dh, so ade la gak bj tambahan utk raya nnti..i kne beli kain chiffon utk my sisters utk dorang tempah utk my reception nnti.

i xde beli pape pon utk raya nie..baju sume i settle kan before puase..i dh start tempah bj raya bulan 5 lepas..so, dh lame siap & now duk jahit manik je..bersederhana jela this year..bj kurung pon nk bwk g keje..so, xde la beli yg sarat2 sgt..just simple je..less is more..hihi..lagipon kne sav budget nk prepare utk kawen..

i & Mr. is kne la discuss & jumpe wedding planner cepat..so cpt la kami come up dgn theme & color utk baju, pelamin & etc..cian kat baba i yg duk usha2 sampin dgn Mr. Is hari tu..die nk beli sampin, tp i plak x decide lagi color bj..haih..dh set up appoinment..will update later.




Tuesday, 9 July 2013

Salam Ramadhan

Assalamualaikum,

hye all..x berkesempatan update blog lately..huhu..kat opis xdpt nk update, balik umah plak xde line as usual..satu pon preparation x start wat lagi untuk wedding..haih..xtau where to start untuk my prep..design bj dah cari..tp belum lg tunjuk kat taylor..kain lace yg ade tu pon xtau sesuai wat bj cmne..theme pon x decide lagi..color ape yg sesuai pon x sure lagi..parents dh sibuk tny color coz nnti i kne shop utk baju2 sedondon my parents, my uncles & my aunts semua..my parents sibuk suruh decide cepat sbb nk grab sale for raya nie..kate nye kang after raya, xde sale dh, lg byk budget keluar..nk support cousins2 rase nye x mampu la..nk support aunts & uncles pon dh penin pk..hihi..

Tu belom masuk kisah doorgift..my uncles & aunts dh wat i penin dh..ade yg nk sponsor telur utk bunge telor..nk wat traditional way nk bg kt jemputan..adeh...i rase nk wat simple je..xmo la rebus2 telur & last minute prep..kalau boleh sume dh siap seminggu awal..huhu..xmo penin2 last minit..kad pon ade gak la komen2..haih..my uncle kate klu boleh wat kad lelaki & perempuan lain2..huhu..byk btol permintaan yang perlu dipenuhi..tu x masuk lagi tentang isu Mr. Is nk pakai kot..ade gak yg xkne coz kate nye prefer lg kawen pki bj tradisional..huhu..as mentioned dlm entry lpas, i & Mr. Is xkn dpt wedding yg ktorang nak.. :-)

Hmm..hopefully sume ok..as orang mude, dgr jela ckp org2 yg lebih tua..i plak jenis ikut jela ckp dorang, x mo panjang2 kn isu..if i dh suarakan pendapat i, but both my parents or my aunts & uncles nk wat cara diorang, then i follow jela..tp banyak lagi masa utk discuss & plan for the best..i ade gak blogwalking kat blog2 exb2b if ade waktu lapang..i nk cari checklist untuk wedding prep..hmm..i tkot i miss out things..tp i x jumpe pon lg..haih..

Last weekend, i & Mr. Is bz menghadiri kursus kawen di Pejabat Agama Daerah Klang..sgt penat rase nye..kursus start kul8 sampai kul6 ptg..mmg hbs kul6..xde cilok2 mase pon ustaz & ustazah tu..kami nye kursus dlm dewan..lelaki duk depan, ppuan duk belakang..kt pejabat agama nie, sume bende pon die akan asingkan lelaki & ppuan..entrance utk lelaki ppuan lain2..tempat makan pon die asingkan which lelaki kat floor atas & ppuan kat floor bawah..banyak la belajar coz setiap hari ade 4 slot ceramah & setiap satu ceramah tu 2 jam..instead of cter pasal perkahwinan, ade gak ceramah berkenaan stress dlm rumahtangga, penjagaan kesihatan & komunikasi..Alhamdulillah, selesai satu checklist sebelum bernikah..rase nye ble g kursus kawen berdua nie lebih berkesan..coz pas blik dr kursus tu Mr. Is discuss pasal nafkah & lbh faham tanggungjawab die.

Banyak dh membebel yg xde kene mengenal dgn tajuk entry..hihi..ok, selamat menyambut Ramadhan Al mubarak & semoga ramadhan kali ini membawa manfaat utk kite semua..last ramadhan as single lady..heee..td dah call my mom wish selamat berpuase & doakan i..hopefully dgn bless dr my mom, i dpt jalankan ibadah puase kali nie lbih baik lagi..so, i nk mintak maaf kepada semua pembaca blog sekiranya i ade terkasar bahasa, membuat kesalahan yang mengguris hati atau mengumpat..I'allah i akan cube memperbaiki diri & harap Ramadhan kali ni dpt menjadikan kita insan yg lebih baik..jom kite terawih malam nie. :-)

Try to khatam quran utk this ramadhan.. Chaiyok..











Monday, 24 June 2013

Besday Celebration

Assalamualaikum,

Hye all...hr nie i nk update pasal besday celebration Mr. Is yg i plan untuk sambut di Wondermilk last week..so, mase mula2 sampai kat kaunter tu, i ckp xpyh order cupcake dlu sbb kte order after mkn..he agreed & i asked him pilih je ape makanan yg die nk coz i belanje.i gave him money & i g pilih seats..sje je pilih meja besar ckit coz nnti lg 4 org kawan die nk dtg..mase Mr. Is duk sibuk order makan kat kaunter, i msg anis utk update die kat mane..katenye dh sampai tp nk tggu Banchik plak..so, ble Banchik sampai je, i leh la kuar g kat dorang utk pasang lilin kat cupcakes yg anis dh belikan. 

mase duk tunggu Mr. Is siap order & datang wif our foods, i duk cari idea ape i nk auta nk ckp i nk kuar..Hmm..nk ckp phone tertinggal, Mr. Is dh nmpak dh i duk massaging je dr td..lgpon, die siap call i dr kaunter tny i nk minum ape td..haiya..duk plan nk ckp purse tertinggal dalam keta, td i dh bg duit kat die mase kat kaunter..idea lain, i igt nk ckp kat die nk kuar amek compact powder tertinggal dalam keta, tp kang mamat nie pelik plak..i mne ade touch up muke mase nk mkn ke hape..kdg2 kuar mkn pon, muke togel xpakai bedak..hmm..then dapat idea yg poyo..mase Mr. Is dtg dgn minuman kitorang, i wat2 mcm nk bersin & soksek2 selsema..i ckp la i rse nk bersin..i duk tenyeh2 hidung..drama dah start k..hihi..mule2 Mr. Is amek seat opposite me..then i ckp kat die, "syg, mehla duk sebelah i"..wat2 gedikla..haha..sbb Mr. Is duk ngadap pemandangan kat luar..kang klu die nmpak i dgn kwn2 die masuk, x surprise la..nasib baik die bangun duk beside me..Then wat2 la cter pasal deco dlm kedai tu coz last time kitorang dtg, xde plak perasan children corner dlm Wondermilk tu..

dpt je msg dr anis bgtau suruh kuar, i pon ckp kat Mr. Is, "syg, i nk kuar g amek tisu kat keta jap..rase nk meleleh dh selsema nie"..Mr. Is replied, "syg ok ke? u tggu sini, i g amekkan tisu dlm keta ye..". Adeh..Mr. Is yg gentlemen nie nk g amekkan tisu plak..i insist i nk g amek sendiri & i said "xpela..u enjoy ur meals..lgpon xnk la srh2 bday boy wat pape utk i hr nie..".hihi..poyo x??drama tgh berjalan nie..nk g jumpe actor2 kat luar tu..without syakt ape2, Mr. Is continue mkn & i kuar jap.i terus pasang lilin kt cupcakes yg anis bwk. plan nk nyalakan terus lilin tu, tp kang takot terpadam dr luar..Kechik (husband anis) kate "masuk2 je kang, ko ttup mate Is dr belakang & kitorang nyalakan lilin"..ok..

so, kami masuk & wat surprise utk Mr. Is spt yg dirancang..mmg Mr. Is terkejutla..Mr. Is tny i invite kwn2 die sume ke..mestila i yg invite..die asyikla sebut "thnx syg..".i replied, "i hope u r happy..". next year leh la plan wat surprise dgn family die plak..hihi..Insya allah..



Plan nk order design cupcake nie utk Mr. Is..Sesuai la dgn die yg sukekan pantai

design nie plak geram je tengok..nie sebenarnye utk diri sendiri yg sesuai..haha. xdpt order sbb kne walk in & byr 3days before.xleh nk transfer duit.so, xdpt la nk order siap2 design mcm nie utk Mr. Is.

children corner as i mentioned kat atas

sebelum Mr. Is tukar tempat duduk die =) makanan x smpai lg

us =)
red velvet cupcake fav Mr. Is..nasib baik die kat centre, sesuai letak lilin.

Tuesday, 18 June 2013

Mr. Is's Besday


Assalamualaikum,

Nak share dengan semua, hari nie bday Mr. Is..As pre celebration, I bawak Mr. Is tengok muvie yang die sangat minat & tertunggu2 which is ' Man Of Steel '..i usha2 TGV Club, tp sekarang dah tukar dengan name lain iaitu TGV Luke..Fyi TGV ade offer another type of cinema yang nama nye TGV Beanie Plex..i decided nk cube Beanie Plex nie..booked tickets for 2, xdela sampai RM50..utk special occasion, memang sesuai la kalau g tengok Beanie Plex..

so, semalam tiket Man Of Steel kami pukul 9 malam..pas solat magrib, Mr. Is datang pick me up around 8 p.m..risau jugak jalan jem ke hape..tapi Alhamdulillah, within 30mins dh smpai & siap park..kadang2 rimas cari parking kat Sunway Pyramid nie tau..huhu. Mr. Is la paling teruja coz nk tengok cter favourite & siap berangan kate die yang berlakon..hoho..perasan die mai dah..i plak excited nk cube Beanie Plex nie sbb seat nye besar & siap ade kusyen beans lagi..

review untuk muvie Man Of Steel tu, cter tu memang bes la..hero pun kacak..haha..cter superman nie yang menarik dari yang sebelum2 nye..Mr. Is siap nk ajk tengok lagi..haih..bsuk btol..review utk beanie plex plak Ya Allah first time tgk muvie sambil baring/bersandar yang boleh adjust ikut curve kite..adeh..klu kaya mmg seronok diamalkan selalu..tp dah sembang dengan Mr. Is, klu nk tgk kat Beanie Plex nie, sebulan mmg sekali je la boleh date sambil tengok muvie..huhu..klu x, budget nye mmg lari la..below nie a few pics beanie plex..

Cter yg Mr. Is tunggu2..klu cter superman nie kn, die nye hero mukenye sume lebih kurang kn.. :-)

Nie view dlm panggung dr our seats.seats limited

Nie seat Mr. Is..ade devider between two seat so the cushion lbh tegak & stabil kot
seats baris depan.seats nie wat kte duk atas lantai & space yg besar utk unjurkan kaki

Malam nie nk celeb bday Mr. Is kat 'Wondermilk', Damansara..kedai cupcake yg famous..before nie die ade wat delivery..skrg xde dh..last year i dh wat surprise bagi Baskin Robin cake..so this time kte try celeb kat wondermilk plak..Mr. Is xtau yg i dh invite kawan2 die utk wat surprise bday die..his fren dh tolong i belikan dozen of cupcakes & dorang akn masuk wat surprise..i dh plan since last week lagi..Mr. Is igt kami berdua je nk romantik2 celebrate..haha..gediks..Nasib baik mase i ajak die g wondermilk makan kek,he agreed.i dah bli candle no 2 & 9 utk letak atas cupcake tu nnti..nnti ble membe die sampai, i akan wat2 g amek barang kat kereta. meet his frens then pasang lilin kat kek.nnti i masuk cafe dgn cake & his frens, Mr. Is tiup the candles..xtau la cmne penerimaan Mr. Is..hopefully he'll like it..

Mesti ade some of u yg tertanya2, xde bday present ke??hee...bday present Mr. Is i dh bg a few months ago..selamat duit pocket bulan nie..haha...byk gak pki duit this month since last month dh pakai duit utk bertunang & x expect cepat plak ballot utk umah Bukit Raja tu..korek2 segala duit yg ade kat bank coz x expect kene bwk bank draft mase g balloting & untuk bayar booking fees umah for rm5k..Alhamdulillah..pas nie kne la lbh berjimat lg nk kumpul semula duit..huhu.

Byk sgt bende nk update, cter pasal balloting tu, cter pasal persediaan yg dh ckit2 i wat..hope rajin la i nk update pas nie..Album tunang dh siap..yeay... :-) puas hati la jugak dgn gmbr nye..tp mmg xbyk sgt gmbr i coz i pon mmg xminat sgt bergambar..will update about Mr. Is bday celebration later.. 

Gmbar kat fridge umah Langat..haha..
P/s: gmbar kat atas nie i amek mase balik kg last week..haha..surprised tgk fridge..nie kje si kcik yg makan coklat hantaran dr Mr. Is..die xnk makan gmbr i & Mr. Is then die letak kat situ..takot org lain boring tgk..tuan punye badan rase 'sweet' je..hihi

Wednesday, 5 June 2013

Takziah & Tahniah

Assalamualaikum...

Dear diary....

Hari nie hari ke 3 di Melaka..Kne attend kursus 'sebutharga & tender kerja bangunan'..klu ikutkan, kje bangunan tu xde kene mengena pon dgn keje hakiki..tapi belajar jela kn..Profesor tu ckp next time ade kursus sebuthrga & tender utk kje longkang, jambatan & infra lain..yg nie baru bes ckit kot..so, utk 2 hari nie belajar berkenaan elemen bangunan macam substructure, superstructure & kemasan. Sok kne hantar 1 sebutharga untuk cadangan 1 guardhouse yg ringkas..huhu..mmg lembap la ckit nk buat sbb last belajar tang quantity survey nie mase diploma..dh berkarat sgt dh kepala nie..huhu.

Entry i cter pasal 'takziah & tahniah'..i asyik teringat ade seorang Hamba Allah wish me mcm tu mase di Masjid..waktu tu br selesai urusan jenazah arwah di masjid sebelum ke kubur..i pnah cter pasal arwah dlm entry yg lepas..mase tu i cter pasal subordinate i yg sedang skt cancer diterminate oleh pihak pengurusan..rase terkilan sgt sbb xdpt melawat arwah wekend yg lpas..seingat i, i last ber msg dgn arwah beberapa hr sebelum i bertunang & die bgtau dh beberapa hari die demam..rupenye mase i bertunang tu, arwah dh dimasukkan ke ICU..dpt makluman die masuk ICU hr selase ptg.so, g melawat start dr last wednesday ble i dpt msg dr family die yg bgtau die perlu mendapat bantuan pernafasan di ICU..sjak tu i mmg spend time melawat die..tp wekend i bz dgn urusan 'Balloting For Quality Affodable Sime Darby Home in Bandar Bukit Raja' & my cousin bertunang..(update later pasal balloting tu in the next entry).

I dpt call dr family arwah kul2 pg bgtau yg arwah telah pergi..dr mamai2 mase angkat phone tu, terus terkjut speechless..then langsung xleh tdo sampai pagi..mmg sgt terkejut sbb last time jumpe arwah lpas operation, die ceria & tersenyum..die sentiase tunjukkan semangat die utk kerja balik di pejabat..i sedih sgt sbb xde ape yg significant yg i buat utk bntu die..Allah lbh sygkn die..Smoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg soleh..selalu teringat arwah dtg beraya di rumah mse Raya ke3 last year..arwah puase mase tu..semangat die nk habiskan puase sunat 6 hr tu..banyak pengajaran yg kite dpt dr arwah..smoga kte lebih mendekati Allah sbb ble2 mase je Allah blh menjemput kite.

Al-fatihah

Anyway...pls pray for me that i dpt jwb test hr nie..huhu.ade test sblum hbs kursus & ade sijil utk pencapaian...huhu..nervous & cuak..


Bertukar Status

Assalamualaikum,

Hye....

Dah lame sgt x update..mggu sibuk nak bertunang tu, mmg xde bukak blog pon..balik dr opis pon awal..coz cbuk dgn projek doorgift tu..lenguh sgt k duk wat keje sorang2..duk melipat2 kad manila, potong, lipat paperbag & duk menampal thanx u tag & ribbon..setel wat doorgift tu on jumaat pagi..then baru la balik kg..haha..kne bebel dgn mak coz dh tghr pon xsmpi2 umah lagi..siap kte kat anak nye nie 'xreti2 nk balik nie, xnk bertunang ke??'..haha..cmne nk blk awal, Mr. is nk i teman die makan before blk kg..so, jumpe la for the last time before jmpe mase bertunang..sebelum nk bertunang tu, Mr. Is sibuk la ckp "btol ke kite nk bertunang nie syg??."..malas nk layan ble die asyik duk ckp mcm tu..gedik kn..pastu ade plak our fren nie yg duk countdown our E-day..hantar msg kat i everyday coz die excited both of us nk bertunang..hihi..

My cousins & aunts rmi yg dtg umah tolong uruskan doorgift..dr hr jumaat dh ade my aunt & uncle yg dtg umah..my mom plan nk wat kueh gunting lagi coz xckup utk 170 doorgift..tp my dad marah..haha..katenye, "sudah2la wat kueh tu..rest la sbb sok2 nnti bz nk masak2 bnde lain plak"..i ckp xpela..nnti i wat dgn my aunts..my dad x bagi gak..so, solution nye, g la bli kerepek n bungkus paket2 letak dlm goodies..hmm..budget tmbahan la tu..my aunts yg wat hantaran plak tdo umh i..so, mlm tu wat bunge rampai..ble dh ramai2 tdo umah, i terpakse la tdo ats lantai..i thought ok la tdo atas karpet je coz dh tdo lwat n kne bangun pagi..tp i lupe yg i xleh tdo directly atas karpet lme2 coz sok nye kompom i lelah & selsema or sinus..haih...lelah leh cpt cure ble amek pam..tp selsema tu, masya Allah..seksa sgt..xleh hilang k..i bersin sekuat hati...mase mekup tu i tahan la bersin2..pas MUA tu blk, i bersin xberhenti2..risau mekup tang hidung coz i asyikla lap dgn tisu..haih..

Mase rombongan lelaki dh sampai, i terpakse la tahan bersin..tkot over plak bersin nye..haha..sampai la mase my aunt bwk i kuar dr bilik & duk atas pelamin..nervous k..pastu duk risau bersin..mmg menahan bersin jela kje nye..hmmm..nasib baik berjaya..tp ble selesai sesi sarung cincin, i rse hidung dh start nk meleleh2..skt jiwa plak ble cameraman & org2 lain yg duk mengambil gambar srh i ulang2 cium tgn ibu Mr. Is & kne salam lame2..haih...risau kat hidung yang duk meleleh nie..but Alhamdulillah, leh control lagi..i seronok sgt coz lepas sesi sarung cincin selesai, Mr. Is masuk dgn bwk jambangan bunge & bg kat i..hihi..alhamdulillah..i tlh bertukar status menjadi tunang Mr. Is..

Majlis pertunangan Alhamdulillah berjalan lancar..Family Mr. Is sampai lbh awl dr mase yg dijnjikan..kul11.20 pg, majlis dh start dh..i dh dgr gelak ketawa dr dalam blik..sblum kul12 majlis dh selesai, so just nice sbb i & my family jemput kwn2 & sedara2 lain kul12tghr..so, jemputan leh dtg makan trus ble smpi coz sesi sarung cincin dh selesai..so far, komen yg diterima, makanan sedap..pelamin cantek..mekup simple..isi doorgift sedap siap ade yg nk menempah..Alhamdulillah..
Yg penting mjlis berjalan lancar & i've been reserved for Mr. Is..yeay..pas nie we hav to think about our wedding plan plak..jom cuci mate tgk these pics that i like..photographer x siapkan album lg..lgpon, Mr. Is kompom marah klu tau i upload gmbr die dlm blog i nie..




Suke sgt gmabr nie coz both of us look really happy



Thursday, 16 May 2013

Design Untuk Thank U Tag

Assalamualaikum ladies,

Lame gile x update blog..sejak dah ade astro kat umah nie, dh xheran dengan tenet..lagipon tenet kat umah slow, so lebih aman tengok tv dari tensen line tenet duk hilang2..hihi..sekarang nie duk melayan rancangan "Top Chef - Just Dessert" & "My Kitchen Rule" kat saluran Diva Universal..Kat saluran Oasis plak, suke sangat tgk "Reset Minda" - Prof Muhaya & "Kalau Dah Jodoh"-Ustaz Kazim..Harap nye dapat la pahala tgk rancangan2 motivasi islam nie..hmm..mmg xdela join majlis ilmu kat masjid & surau sekarang nie melainkan kat opis..haih..bile la nk berubah ye...??? insya Allah..semoga terbuka hati nanti..

hari nie g site lagi..adeh..panas terik la sangat..nk menjelang majlis nie, rase macam malas sgt nk g site..tp nk wat camane, keje kn..lagipon kadang2 boring jugak duk opis je..dah la sejuk gile..asyikla lapa & mengantok..haih..Mr. Is dh upgrade kan IOS ipad i..yeay... =) dapatla bukak app store & download game..skrg nie i ske sgt duk main 'candy crush'..hihi..the best part, i xpyh pon log in facebook utk main game nie..yeay..tp biase la kan..yang free slalu nye mesti limited..huhu..

As mentioned in previous entry, i mintak Mr. Is design kan i thanx u tag kn??so, alhamdulillah, akhirnye Mr. Is come up wif a few designs..makin bertambah la sayang kat die.. =) (gediks) coz die makin rajin melayan karenah i yg nk macam2..hihi..dalam wat persiapan nie, ade la bende yang berjalan not according to my plan..haih..nk wat camane kn?? kena la ikut cakap my parents & aunts..byk betol pendapat yg perlu di consider yg akhirnye kadang2 kite xleh wat ikut ape yg kite nak..tp bile sembang2 dgn Mr. Is, die ade sebut "kite xkan dapat majlis yang macamane kite nak, kite akan dapat majlis yg kite nk tu during our children wedding"..haha..nmpak gayanye macam tu la kot..xpela kan, yang penting restu..kang susah kalau masing2 keras kepala dgn pendapat masing2..

kat bawah nie designs thanx u tag yg Mr. Is dah wat..i hav to choose 1 design yg suit wif my doorgift..so, tinggal printing je..nk g kedai printing pas nie..yeay..jom usha..







Thursday, 9 May 2013

Kotak Coklat

Assalamualaikum gurls,

last entry i pasal 'polling day' kn..so, sekarang nie semua org dh tau keputusannya..hmmm.. dari keluarnye result mengundi until today, people still keep talking about it..dalam FB dan news xhenti2 post pasal keputusan & isu pengiraan undi..keputusan tu memang mengejutkan & Mr. Is pon xhabis2 bercakap berkenaan kemenangan DAP tu..headline utk news pon asyikla wat tajuk yg provokasi..haih..for me, as org melayu kite ade kelemahan sendiri..lbih baik try to perbaiki kelemahan kite & ensure that semua org melayu yg layak mengundi utk menunaikan tanggungjawab as malaysian citizen dgn mengundi..mungkin org2 melayu yg bersikap tidak acuh & ambil enteng nie sebenarnye tidak tau yg undi mereka sgt penting..chinese people mmg sgt bijak..peluang utk mengundi xde nye nk sia2kn..rmi org mude2 chinese yg mengundi..so, we should gune hak kite jugak..ok enough bout polling result..skrg nie tgh berdebar menunggu pengumuman berkenaan MB Selangor..hoping that previous MB dikekalkan..

Semlm g ke puchong..beli kotak utk isi coklat utk masukkan dlm goodies bag..kt puchong ade 'the box shop'.. So, ade mcm2 saiz kotak yg cantek dr utk isi kueh sampaila utk isi hadiah besar..kt kdai nie pon leh custom made kn paperbag utk kite..harga depends on design & size paperbag tu..bolela klu nk design paperbag utk ape2 majlis nnti..rse nye hrge kt kedai nie berpatutan..kotak coklat yg i bli tu hrge nye 70sen compared dgn hrga kt kdai bhn biscuit & pastry sampai cecah rm1.20 sekotak..nie contoh kotak coklat nye..
utk isi coklat 2 ketol je..hihi

hmm..terlupe pasal ank2 sedara yg kecik2..takkan nk bg doorgift nie jugak..so, plan nk bli lollipop yg bentuk bulat besar tu utk dorang.haa..gule2 tu mkn byk2 blh sakit gg..so, mmg sorang satu je..hihi..sorry aunty nie kedekut.. =) belom g beli lagi..hopefully beli byk2 dapatla murah..pastu hias dgn reben kecik je..klu gule2 nye dh ade pembalut cantik xyah hias ribbon pon xpe..wait & see jela..

Semalam parents i & parents Mr. Is dating..last minute discussion katenye..ktenye bincang nye sekejap je, berborak yang lame..hihi..terkejot jugak bile dgr dorang nk meeting..tp dorang dh deal sendiri, so i & Mr. Is xdela campur..Alhamdulillah..yg penting dorang get along..wekend nie, igt nk g usha2 doily paper, betulkan jam fossil yg tercabut skru & g tgk kedai candy..hr Ahad plak adik bongsu Mr. Is konvo kat uitm Shah Alam..so, semua family member die akan ade..Mr. Is kate parents die ajk i sekali..hihi..malu plak..=) last year adik i konvo kat ukm, Mr. Is join ceremony nye..so, this time my turn plak..hopefully semua nye ok..

Sunday, 5 May 2013

Polling Day

 Assalamualikum babes,

Today is polling day gulrs..lets us do our duty as a Malaysian citizen, vote!!..rugi sekiranya kite tidak menunaikan our duty since every vote is count darls..hari nie teruja mengundi..first timer la katakan..panjang sgt barisan tu..dkat sejam jugak la beratur..wrong timing kot..dalam kul11 i smpai..i kene q kat tingkat 3..polling station kat tingkat 1..time beratur kat tangga tu panas rase nye..xde angin kat tangga tu..berpeluh2 k..siap ade mcm2 bau..bau org xmandi lagi pon ade..adeh..huhu..yg penting tanggungjawab telah dilaksanakan..alhamdulillah..inai biru di jari masih ada sebab belum lagi sental2 dgn axion ke hape..hihi..otw balik tu my sibling sempat memainkan hon tanda sokongan kpd 'parti' yg berkenaan..xleh bgtau parti mane..undi adalah rahsia =)

update my checklist again..catering & canopy dah setel..dah bayar RM2k for both..amek catering for 170 org makan..haih..nak wat cmane..family sendiri je, dah dkat 100org..belum masuk rombongan dari Mr. Is & org surau..planning wat doa selamat selepas selesai sesi bertunang..semoga majlis tu nanti dapat keberkatan & dipermudahkan..amin..esok org catering & canopy tu akan datang survey & pk camane susunan meja or canopy tu nnti..so, tinggal hantaran & doorgift yg belum setel..

doorgift projek tu ade progress..skrg dalam 50% kot..huhu..lambat ek?paperbag, doily & ribbon dah beli dah..skrg nie pon i dah start wat ribbon & kerja menampal doily paper..Mr. Is ditugaskan utk design thanx u tag tu.. alhamdulillah, die setuju..katenye dalam hr nie or sok die siapkan..then blh la g hantar print..i ckp print kertas keras ckit, then i akan gunting sendiri..Mr. Is kate nk print dalam bentuk sticker je..so, nnti terus tampal kat doily paper..no need to cut & paste lagi..i ckp kne tgk budget..klu mahal wat sticker, just stick to the old fashion plan la..hmm..so, these are some of the picts..

Paperbag & doily paper..ribbon belum beli mase nie..

some of the ribbon yg dh siap..ade lagi segulung belum gunting..paper bag nie comel kn??my mum ske paperbag nie..klu blh die nk bli paperbag nie utk doorgift.tp i nk stick to my plan jugak



nie 1 contoh utk dikomen oleh parents,aunty & fwens..doily paper nie nmpak besar sgt..kne try to find yg smaller size.hehe..gam xbli lg..

gmbar kat atas nie nmpak benor i nye meja makan tu ade mcm2..haha..hari tu kn ade cter pasal nk cari kabinet tv..so, Mr. Is bawak i g Ikea setelah berjalan ke Banting membeli bracelet utk batal air sembahyang mase nikah nnti...Alhamdulillah..selesai 1 checklist utk hantaran nikah..ok, back to our tv cabinet..i dapat beli satu tv kabinet comel dari Ikea..adeh..berat gile..33kg..mcm nk terkeluar sume isi pwot angkat masuk umah..huhu..org astro datang on last friday..i amek channel prime & tambah mustika..niat di hati nk amek channel movie, tp kang budget terkesot plak..dh la byk nk saving sekarang nie..tp yang penting, sekarang xdela boring sgt kat umah..hihi..Mr. Is kate ade astro bagai nie, xde excuse la skipping kt umah..hihi..die nie mcm tau2 je dh lme i escape skipping..rse nye sejak sakit tonsil hr tu xde dah duk senam2 lagi..kt bawah nie pict of my cabinet..

rak tv yg comel untuk umah yg comel..tp kne wat feature wall la utk serlahkan rak yg comel nie..

sekarang nie kne tggu keputusan voting kite semua..Mari kite doa yg terbaik untuk Malaysia especially Selangorku..

Tuesday, 30 April 2013

Lepaking @ William

Assalamualaikum...

Hye ladies..

Actually xde cter sangat pon nk cter..last wekend xde aktiviti yg happening dgn Mr. Is..Mr. Is balik kg since we had a program at Morib..Mr. Is bagitau kat i yg parents die tau i ade mase event tu nnti..so, Mr. Is kate sebelum i balik kene la singgah jmpe dorang..tapi sebabkan i xreti nk drive sorang2 balik Shah Alam nanti, so i xdela menyinggah..i just mintak Mr. Is kem salam je kat parents die..huhu..hopefully xdela parents die salah paham..nk tggu Mr. Is tgk kerja2 dismantle, dh kul brape...kul8 br setel, nk tunggu Mr. Is lg, nk singgah lagi, kompom blk kul10mlm..huhu..dhla xde GPS kat dalam keta, only ade Maps je dalam ipad & phone which kne ade org kat sebelah yg tengokkan & give me the direction..huhu..xdapat jugakla singgah ke kedai emas membeli bracelet as i balik awal..i suruh Mr. Is g usha sendiri, xnk plak die..haih..tertangguhla urusan membeli emas..hopefully xde la harga emas naik at the moment nie..risau rasenye..klu blh nk berjimat..Ya Allah..mudahkan la urusan kami..

On sunday, pas Mr. Is balik dr kg, baru la ktowang g lepaking kat william, PJ..kelaparan kot, order Chicken Chop & Mr. Is order Beef Premium..selalu order 1 menu je share 2 org, tp sebab Mr. Is dh ckp die lapa, order la 2 menu..kang asyik masuk mulut die, pwot i gak yg x kenyang2..hihi...sedapla jugak makan kat sini..memang tempat lepak Mr. Is & kawan2..mase dinner tu Mr. Is officially ajak kawan2 die datang majlis ktowang nnti..tu la purpose nye plan g melepak tu..at the moment, ade la beberape org yg confirm dtg..alhamdulillah..yg penting Mr. Is happy coz ade membe die teman nnti..

checklist i still uncomplete lagi..haih..Mr. Is still x contact his fren untuk jadi photographer on my E-day..die nk jugak Mior jadi photographer die..penin i..confirm la mior tu nnti rase serba salah, die dah ade job lain on the day..my DiY project for door gift tu belum mule lagi..i need a design for thnx u tag before i g printing..kalau amek org design & printing, confirm kne charge mahal..haih..so, kne cari template & wat sendiri la nampaknye..leh la cut cost kn..adela beberape idea yg kawan2 Mr. Is bagi semalam..tp ade jugak la yg ckp g je company printing & biar die designkan sekali..huhu..tgh duk pk cmne nk pujuk Mr. Is tolong design kan..i know he can do it..its just that die malas & die pon byk keje lain nk pk..sejak kene buat Pelan Integriti untuk opis nie, asyikla membebel kat i..xmo gne brg opis utk wat bnde lainla, jgn escape meeting la, jgn kuar waktu kje la..huhu..so, i angguk je..yess bosshh..kne la support org tersayang kn??hihi..hal canopy pon dh setel..Alhamdulillah..kne fokus utk hantaran & doorgift jela..

mase dinner tu jugak, Mr. Is & kawan2 duk cbuk cter pasal Ironman 3 yg dah kuar..so, dorang ajak double date utk tgk muvie nnti..bukan double date sebenarnye..triple date kot..hihi..tgk ramai2 seronok..before nie pon slalu jugak tgk wyg dgn membe2 die yg lain..Alhamdullilah..yg penting boleh get along dgn his frens..cume kesian kat kawan die sorang nie..jadi penganggur dah 4 bulan dah..umur ktowang sume sebaya je kecuali ade wifey2 of his frens yg mude & tua ckit..hmm..kwn die nie kje kt company mcm lbh kurang 'dealmates.com' la..jual brg2 online..tp dh bnkrap & org lain dh bli company tu..knela berhenti..kesianla jugak..menyewa kat sunway tu blh tahan mahal la kan..nk mkn lg..bersyukur sangat sbb i masih lagi ade keje..Alhamdulillah..seronok dgn keje & team yg best..kdg2 kte xtau ape jd dgn kite nanti..mintak dijauhkan la kne berhenti2 nie..nasib baik kawan die jenis yg menyimpan..adela duit nk cover..tp dh makin susut la..huhu..

Terima kasih Allah atas segala rezeki & kurniaanMu

Sok cuti hr pekerja..boss2 xleh la cuti sbb pekerja je yg blh ct..hihi..sok, kne setelkan kain Mr. Is yg nk kne letak atas dulang hntaran..last week plan nk tgk muvie ms ct labour day nie, tp dh jnji triple date on friday nite nnti..hmm..so tukar plan nk g usha2 kabinet tv..registration utk Astro dh buat last two week..astro dh duk call nk wat appoinment utk psg..tp nk kne bli cabinet baru la since pki tv old school nie kabinet nye mcm nmpk melendut ckit..kdg2 plik gak, duk bndar hebat 'bandaraya shah alam' tapi channel mcm tv3 tu pon xdpt..dpt tgk tv9 je..tu pon kdg2 blur..mayb sbb construction kt blakang nie la wat line tv & line 3g celcom xde..yeay..x sabar plak..xdela boring sgt duk kt umh sorang..skrg nie isi mse lapang kt umh bce bk jela..Adela collection bk kt umah sbb last year pakai voucher buku rm200 'someone' g borong buku kt MPH..hihi..skrg duk ulang bace bk 'Why Men Dont Listen & Women Cant Read Maps'...cter pasal perbezaan perangai lelaki & wanita..pas nie nk bace buku 'Women Are Crazy, Men Are Stupid'..rse nye more to relationship la bk tu..tajuk pon mcm best kn..haha..nanti boleh la review ckit..hihi..

Happy Labour day folks... :-) 


Friday, 26 April 2013

Checklist for E-day

Assalamualaikum...

Dear diary,

Today nk update checklist untk majlis tunang...
  1. Baju tunang.                                Status : pick up on 5/5/13
  2. Shawl.                                         Status : dh siap
  3. Mini pelamin.                               Status : paid
  4. MUA.                                         Status : paid
  5. Hantaran.                                    Status : DIY
  6. Door gift                                     Status : DIY
  7. Photographer                              Status : still searching
  8. catering                                       Status : booked
  9. canopy                                        status  : still searching

Hmm...hantaran tu takes time sikit.sebab kain utk Mr. Is x beli pon lagi..tengah berfikir nk letak sampin sekali ke x nk..Mr. Is pon bz this week..xmo cakap pape until event yg die handle selesai..nanti die penin & tensen plak..tp Mr. Is ade ckp, adik die akn wat sume hantaran & manisan tu..fyi adik die tu lelaki..hmm..impress kn??hihi...a guy that gud in baking cakes & biscuits..adik die single lagi tau..hihi..promo nie..coz teringat ayah Mr. Is ckp cari2kanla kawan utk adik nye..

Geram dengan Mr. Is sebenarnye..sbb kan die lambat bgtau kat member die (mior), xdpt la nk amek membe die tu jadi photographer..mior nie band member die yg ade wat part time job..adela company photography..haih..not avail plak..xdpt la jumpe baby mia on my E-day..mama mia siap suruh i & Mr. Is tukar tarikh lagi..huhu..x bolehla..nk wat cmne kn, xde rezki..Mr. Is kate nnti die tny membe die yg lain..ramai kawan Mr. Is yg wat part time job as photographer nie..hopefully ade la luck sbb dh last2 minute nie kn..semoga Allah permudahkan..

Both of us ade plan nk beli skali bracelet untk batal air sembahyang mase nikah nanti..mmg kalau blh nk beli skrg sbb harga emas dh turun sgt nie..terase rugi kalau x beli..xksh la by the time nk nikah nanti design dh outdated ke hape..yg penting, kne merebut peluang yg ade..hopefully dapat la curi mase g kedai emas..mase beli cincin merisik tu pon harga emas dh start turun dah..memang ramai orang kat kedai emas..btol la org kate macam kat pasar dh klu g kedai emas time2 tgh turun nie..sampai x ckup seat..

hari tu kan i mencari-cari warna tema hantaran untk both of us..i rase warna tema hantaran untuk Mr. Is i plan nk wat colour off white, cream & green ckit..kalau boleh hiasan bunge sume warna2 off white & i like roses very much..nk naikkan color tu nk letak warna hijau sikit..not sure bout kain alas dulang..prefer off white, tp xtau la if cream lagi suit ke x...simple je..i minat kat theme hantaran yg i jumpe kat Mr. Google..untk hantaran i plak, rase nye dh ckp ikut tema bj..kuning cair & pink..so, kain alas warna kuning cair, & hiasan bunge lehla cmpur pink & cream..hmm..ok kot..malas dh nk pk nie..i pon nk simple2 je..so, here cadangan tema hantaran utk Mr.Is & i..

tema & design hantaran utk Mr. Is

yg nie i berangan warna & design utk i la..hihi..tp xdela wat mcm nie kot..mahal ok..
Both of us plan nk wat 7 dulang berbalas 9..actually bukan kami la..our parents..haih..mmg plannye nk buat 5 dulang berbalas 7 je..bile tunjuk senarai kat our parents hr tu katenye x ckup..dorang x setuju coz dalam senarai tu xde buah2an..so, kne la tambah dulang lagi..hmm..we follow je la kn..sebabkan hantarannya banyak manisan je, so, xpayahla nk wat checklist kot..sume pon wat sendiri..omak den kate nk wat pulut kuning utk letak atas dulang..manisan lain yg cadang nk letak tu adalah tart, kek, coklat & buah..hmm..insya allah semua boleh buat siapkan sendiri je nanti..mungkin kene tmbah dulang sbb ade je mcik2 yg kate nk bg manisan..

sekarang nie duk mencari printing company utk print thanx u tag..masih lagi nie cube untuk cari template utk wat thanx u tag sendiri..barang2 nk wat door gift ade yg dah bli..tinggal nk cr ribbon je..nnti akan update bout the door gift project k..