Saturday, 30 March 2013

Risau

Assalamualaikum darls...

Dah lame i x update blog..i dunno why i'm so addict with facebook games lately..haih..dapat bukak internet je, ralit i main games...Padahal banyak kerja lagi yang i boleh settlekan instead of main games..huhu..Bile la nk siap 'Term of Reference' kalau macam nie...wake up girl!!!! banyak lagi tugas kene wat...next week dah kne curi2 masa nk wat cheese tart untuk Mr. Is's family..Mr. Is plan nk bawak i g rumah parents die.. arghh..npe la nervous jadi nye...haihhhh...

i've got another problem rite now..the taylor yang responsible buat my shawl tu xreply message & email...mase buat tempahan tu, i said that i wanna wear this shawl during my E-day which is on 24th March..hhmm..actually, i xde the exact date lagi, so just i suka2 pick that date..hopefully shawl tu dapat siap on time & everything is ready by April..I tempah my shawl tu on 15th December last year..I already paid RM190 for the deposit..balance dalam RM70..kene tipu ke nie??coz i tempah online je..tp i nmpak that person update latest shawl yang die siapkan for someone majlis nikah..is she too bz rite now to respon??hmmm.... hopefully, die respon my email, text or call by today...

Satu lagi bende yang merisaukan hati i lately pasal my subordinate..haih..i just dunno how to help him coz i dengar rumors yang mengatakan die akan di terminate..Ya Allah...kesian sangat kat die..Dah 3 bulan die xdatang kerja due to rawatan kimoterapi yang die kne jalani every month..now the kimo session is done..however doctor has found something in his chest or lungs (not really sure) yang akan membesar sekiranya x dibedah coz after beberapa session of kimo pon bende tu x mengecut..huhu..die mude lagi..i dunno if i'm in his shoe i boleh ke lalui ujian tu..camane kalau i sakit & x dapat gaji..sape la nk bayar rumah tu..mesti die sedih..i doakan die bertambah kuat & semakin sihat..mungkin ade hikmah yang baik untuk die nanti..die wat kite tersedar & berfikir yang bukan orang tua / berumur je yang sakit2 kronik..orang yang berumur 24 tahun pon boleh kena cancer..so, kite sangatla perlu menjaga diri & kesihatan..adakah kite dah bersedia dengan amalan sekiranya hayat kite x panjang??..sempat ke kite bertaubat memohon ampun dan maaf..huhu..tu la yang terfikir..Ya Allah..terima kasih kerana memberi hambaMu peluang untuk masih bernafas & beramal..

hari ni plan nk g tengok2 rumah area jalan kebun & bandar putera dengan Mr. Is..kalau sempat nk tengok kabinet tv..x sabar nk beli astro..huhu..sangat la bosan sorang2 kat umah dengan xde tv & line internet..

Tuesday, 26 March 2013

Menemani Mr. Is

Dear ladies,

Assalamualaikum,

Today nk update aktiviti wekend bersama Mr. Is... last saturday was a very longgg day for me..terpakse bertabah hati dan sedikit kebosanan melayan Mr. Is tengok member-member die wat performance...fyi, Mr. Is sangat la minat dengan muzik..bukan all type of muzik la tapi type yang indie, modern & rock..kalau dengar lagu cintan cintun yang mendayu2 kat radio, confirm die tukar channel.. geram ok!! baru nk feeling2...

Mr. Is sebenarnye ade band sendiri and name band die "Frankie d' Silva".. actually they hav produced their own album before..pernahla dimainkan di X-Fresh.fm..haaa...impress x?hihi...mase hari kedua kenal dengan Mr. Is, die dah bagi album die kat i..hehe..tapi kan sebenarnye i xpenah pon play the Cd..kalau die tau mesti die sedih kan??haha...walaupun i xpenah la dengar lagu-lagu die from the cd, i still dah dengar semua lagu2 yg band die produced sebab at least sebulan sekali mesti ikut Mr. Is jamming dengan band die..tapi tu last year la..this year memang dh xpenah jamm dah pon coz ade member band dah kene transfer keje kat Melaka & 2 of the member plak dah bz dengan family & anak..poor Mr. Is sebab xleh lepas gian jamming dengan band..sekarang nie die melayan perasaan main guitar sorang2 kat umah..Mr. Is ade 2 guitar elektrik & 1 guitar akustik..tapi Mr. Is yang xromantik nie, xde pon main pape lagu untuk i using his guitars..Sedih betol...huhu

Ok, back to our story, we went to Sunway Pyramid to see his friend yang akan perform for "Pertandingan Band Earth Hour"..band member die tu antara 6 band yang berjaya mendapat "like" tertinggi di Facebook untuk undian pertandingan band tersebut...yang lawak nye, band kawan die semangat btol pakai tshirt yang dilekatkan daun2 plastik..and of course lagu-lagu yang band-band nie semua nyanyikan bertemakan environment..band member die merupakan group yang perform akhir sekali & yang paling x best time member die perform, masjid berdekatan dengan Sunway Pyramid tu sedang ngaji sebelum azan berkumandang..even band yang perform sebelum member die lagi dah berlawan-lawan dengan orang yang ngaji kat masjid tu..nampak sangat la penganjur tiada sifat sensitivity..member die ade tanya kat penganjur, "nk perform jugak ke nk break??"..tp penganjur minta band dorang perform jugak..& yang paling sadis sekali, time band dorang perform, azan pon berkumandang..dahla dorang bawak lagu ala-ala rock yang menjerit2..huhu..sedih sangat bile ade yang x respect dengan agama Islam nie.. kite nk bertepuk bersorak sokong member pon jadi terdiam & terkaku sebab rase nye memang sengal la klu time ngaji & azan tu kte wat bising kn..nk tepok tangan pon takot...rase berdosa...

Pas dh hbs member die perform, ktowang blah..xseronok nk tengok bile penganjur pon xde sensitivity..dh selesai maghrib, we heading to Melawati plak..another member of Mr. IS perform plak kat Bangi Kopitiam..kat sini, sambil tengok performance, sambil makan..hihi..nasib baik la member die bawak wife, so ade gak membe i nk chit chat..First time k makan kat Bangi Kopitiam..tapi makanan nye tasteless compare with other kopitiams..rase nye xnk datang lagi kalau xde event..muzik yang group2 nie perform more to blues & jazz la..so, kat sini golongan2 yang mature2 yg ade compare dengan kat sunway pyramid tadi..lebih kurang kul1 pagi gak br la dorang berhenti..Alhamdulillah...i dh pnat..x sabar nak balik sebenarnye sebab lagu-lagu dorang perform, i xpenah dengar pon...yang penting Mr. Is happy...xde gambar yang diambil coz i sangat la nk jimat bateri hp...ipad plak xbawak.. ;-(


Wednesday, 20 March 2013

Muqadimah

Assalamualaikum...

Hye ladies....So, today just nk update pasal 'Muqadimah'..Hmmm..mesti semua duk tertanya2 muqadimah ape tu..hihi..Td pagi while skipping for 15 mins after the subuh's pray, i'm watching rancangan Muqadimah yg more to islamic motivating show. Tajuk nye pagi tadi 'duit tak habis'..Ustaz tu cter camane kita nk bg duit kite xhabis2..ktenye,"'asal dapat gj je habis, & xsabar nk tggu gj masuk ble hujung bulan".. so tips yang ustaz bg utk tambah duit or rezeki :
  • mempunyai ilmu untuk uruskan kewangan
  • mempunyai pekerjaan yang baik 
  • berdoa & bertawakal
  • memberi duit kepada ayah & ibu
  • memberi duit kepada anak & isteri
  • berzakat
  • bersedekah (memberi kpd fakir miskin)
  • mendahulukan keutamaan
  • elakkan berhutang
  • jangan kedekut.
kalau kte bace buku tajuk "Mudahnya menjemput rezeki" plak, pendekatan yg berbeza ckit dr tips di atas.. Dalam buku tersebut, pengarang menyatakan berkenaan kepentingan solat & tidak meninggalkan solat selain mengamalkan solat Dhuha..kesimpulannya, kte cube amalkan tips dr buku atau tips yg diberikan oleh ustaz dalam rancangan tv ikut kemampuan kite..sbb semua yang kite cube amalkan tu adalah usaha kite untuk menambahkan rezeki. yang penting, solat yang wajib.. (ingatan untuk diri sendiri)...

Bulan nie mmg banyak ckit duit terbang sbb kne settle saman. saman speeding plak tu..siap ade picture lg..haha..nasibla.. 'wa kena babe'..pastu kena bayar roadtax & insurance kereta..kelmarin plak knob shower tu ntah camane leh die leaking sebelum g kje..Balik tu try pusing2 bagi ketat, terus leaking banyak & burst keluar air..banjir blik air..mcm panik2 jugak, nk call Mr.Is, msti die br je smpai umah, malas nk kcu..dalam panik2 tu pon, g la tutup main pipe bilik air tu..call maintenance..Alhamdulillah, sekejap je maintenance tu dtg & betulkan...huhu.Tu yg wat x sabar nk kawen sbb risau duk umah sowang2..haih..si mantenance indonesia tu plak dh 2x masuk umh..huhu..risau plak kalau die ade nait x baik 1 hari nnti..

Sekarang nie duk mengumpul duit sebab nk pasang astro kat umah..Geram sbb duk Shah Alam tp rse mcm duduk di Hulu Langat plak ble channel tv xdpt selain tv9 yang x berwarna tu...dhla i nie peminat tegar tv..Line 3g kat umah pon hampagasan..so, kalau kat umah mcm mati kutu sbb xdapat bukak tenet or tgk tv..huhu..harapnye, gj bulan nie, dapat la ckit pakai untuk pasang astro tu..Insya Allah...


Monday, 18 March 2013

Bday Celebration


Assalamualaikum dear,

17th March...it's my bday folks...tinggal setahun je lagi before i masuk 3series..huhu..cepatnye times fly..tak tercapai angan2 mase muda2 dlu nk kawen before 30...kecewa plak sbb angan2 musnah...Dh ditentukan belum smpai lg jodoh, jd redha jela..

Actually, sdey gile kelmarin coz Mr. is tertdo & x terjage nk wish my bday sharp on 12 o'clock..huhu..mmg nampak la x romantik nye die kn??mayb bcoz i nie species manja gile so bnde yg rse nye kcik mcm nie pon leh sedey..hihi..bgn pg2 br Mr. Is wish happy bday & say sorry...

We go out & celebrate my bday kat OU..first Mr. Is bawak i makan kat restoran 'The Garden'..first time makan kat sini..memang xdela demand sgt kat Mr. Is bawak restaurant yg mahal2 mcm TGI
Friday ke Chilli's ke Bubba Gump ke...just nk mkn kat tempat yg bkn our ordinary dining places
la..suke decor kedai nie.. I mkn burger je coz food yg i order at the first place dh habis plak..sebab
pwot pon meragam, pesan jela burger.. memang sedap...Nie la gmbar restaurant & foods yg we both ordered..


Garden Restaurant
Our food... :-) food review : semua nye sedap...

me ;-)
After that, we went to Parkson, Aeon & Isetan..Mr. Is nk i choose sendiri ape yg i nak for my bday 
present..i said i want either a handbag or dress/gaun for my bday..Mr. Is prefer handbag as  i ade satu
je handbag yg i selalu bawak g kje..ade handbag sembonia dlu, tp since i pki ipad i bg that handbag to my sister..xmuat ipad kt dlm handbag tu..Berkenan kat handbag Guess, tp yg new arrival jugakla yg i
jatuh chenta..kesian plak kt Mr. Is..i usha2 hndbag yg ade less & discount jela..so, setelah berjalan dr
old wing ke new wing & patah balik ke old wing, we decided to buy this handbag for may bday present..price nye under budget Mr. Is..Alhamdulillah...

yeay... my bday present =)

Next mission is, ice cream cake for my bday cake..& of course la klu ice cream cake tempat yg menjadi destinasi adalah Baskin Robbin.. :-) yeay...Mr. Is sgt la baik hati nk bg gak ice cream cake even i dh ckp kat die yg i x kisah kalau die nk belanje cupcakes 'wondermilk' je..chenta hati i treat me with a heart shape cake.. So sweeeet.... hihi. Luv him..

cute sgt...syg nk makan

the budday gurl yg comot..hihi





Saturday, 16 March 2013

Engagement Ring

Assalamualaikum ladies....

Hmm..dh berhabuk dh blog nie..dh lame x update..busy ckit dgn keje opis...so, entry kali nie nk citer pasal engagement ring..even i still dont have the exact date of my E-day, i dah start survey2 design & price for the ring.

I sangat minat dgn white gold ring..so, i think i prefer white gold for my engagement ring. cincin merisik i plan nk yellow gold. Plus, cincin emas kuning banyak sikit pilihannya kalau nk yang mcm belah rotan tu..

Seingat I, last 2 or 3 weeks i went to Poh Kong. Kalau tgk Poh Kong nie ade byk design yg moden utk emas kuning & white gold pon ade kat sini. Masa survey tu, harga emas kat Poh Kong RM185 per gram..mule2 g survey tu dgn officemates. Byk gak la yg dicube & menarik hati. Tgk white gold pon range harga die ok..RM500+ pon dah cantek.. =) Rse dalam RM 1000++ sikit dapat la 2 cincin..i have beberape design yg i berkenan. So, weekend tu i ajk Mr. Is g survey2 cincin..hmmm...nsb baik la die nk layan..

We went to Sunway Pyramid & i asked Mr. Is utk masuk Poh Kong, Habib Jewels & Diamond & Platinum.. Mr Is suke pakai seluar pendek bile berdating, so mcm segan la klu nk masuk kedai2 emas nie..Nasib baikla die pakai seluar panjang mase g survey2 hari tu..Masuk la Poh Kong dgn Mr. Is, tp pilihan emas putih x banyak macam previous kedai yg i usha..White gold yg ade batu zirkon tu pon xbanyak choice...

Masuk plak Habib Jewels, tp Mr. Is kate mcm mahal dari Poh Kong. Mayb sebab x tawar2 harga lagi kot. Yg paling i minat mestila Diamond & Platinum..Tapi bile masuk dgn Mr Is, SA tu just xde cakap pape about less or discount. sume yg ditunjuk tu plak RM1400++, dh pusing2 1 kedai we both keluar
la dgn hampa. And once again Mr. Is kate 'mahal'...huhu..

Selang beberapa hari je, keluar dgn Ksarie (my Officemate)..Mission mencari engagement ring dibuat without Mr. Is..(actually x bagitau die pon yg i nk g survey dgn ksarie plak..hihi) So, this time i hav
ksarie's point of view to help me find a ring that suit me. Mule2 g Poh Kong.. I showed her the ring
that i like. Then she said something about white gold & batu zirkon that make me change my mind. 
Then we went to D&P SACC mall..SA nye memang sangat la friendly & rajin melayan. lame jugak la melepak kat D&P tu sampai SA tu served us with jasmine tea & of course la mineral water.. so, jom cuci mate tengok cincin white gold yg i berkenan.

suke design nie sebab die bentuk bunge
  
yg nie plak mcm old skoll kn?? bulat....comel x?



yg nie diamond kat tengah yg kelopak bunge tu warne mcm kuning2 oren..



cincin gambar yg ke3 nie sangat la cantek..terus terpikat mase pakai tu..harge nye pon boleh tahan la..huhuhu...tp mcm di luar budget Mr. Is je...pandai SA tu memjuk smpai akhirnya 'terbeli' sesuatu...price nye memang cukup2 budget je...die bagi 20% less...so, kami x pulang dengan tangan kosong..i've bought my engagement ring...yeay.....tadaaaa 

i'm glad i've found u....hihi... (poyo je)

selesai mission tu, br g jumpe Mr. Is & slowtalk..firstly mestila kne apologize kn?? nasib baik Mr. Is xmarah..pastu i showed him the ring & he agreed to pay me back..hahaha..thanx Mr. Is & ksarie..Hopefully i will look gorgeous wearing this ring.... excited ok =)

sorry coz the ring cant be reveal until the E-day....surprise darls..Alhamdulillah, 1 part is settled. Mr. Is cakap for cincin merisik we go buy it at Banting.. Harge emas kat Banting murah compared with Shah Alam.. RM145 pe rgram..so, we wait until Mr. Is bawak g kedai emas Banting k..will update later bout that..

Friday, 8 March 2013

Frustrated

Dear diary.....

Pagi2 dh terase nk update blog coz I'm not feeling emotionally stabil rite now..frust dgn Mr. Is. We have an arguement while having dinner semalam..

Camane i x upset..Mr . Is x ingat the exact date of my bday which is on 17th mac. Die ingat 16th mac..huhuh..terase hati k... :-( pastu start la my drama queen.. I merajuk la.. Then he start to argue about my attitude yg suke merajuk...huhu. He said "kalau bende kecik pon u merajuk even i dh said im sorry, so what if bile dh kawen nanti i wat mistake yang lg besar?? So u mesti merajuk, lari & senyap xbercakap avoiding to settle the prob"..

I just senyap & senyum kambing je ( x puas hati gak la sebenarnye kan).. I replied " i need sometime. Nak calm down." then die sambung membebel "i jenis yang tak suke merajuk, so i memang x reti nak pujuk". I senyap je lagi & senyum.actually dh start sedih2 gak la..dh la salah Mr. Is sebab salah ingat tarikh my bday, pastu nak marah & xde pon nak pujuk2 ckit..

Then, i cakap i wanna go home. So, he sent me home. After a while, i got text from him. He said "im sorry". I reply agak panjang la jugak..(x payah cerita la ek)

Kesimpulan nya, Mr Is mmg la x romantic & luving2. So, xpayah la i nak harap surprise2 or bday celebration yang sgt romantic & best. The most important thing is we hav to learn about each other's sifat & attitude & try to accept kekurangan masing2.

Hari nie aktivti macam biase.... Dating  (^_^)

NErVoUS

Dear diary......

Mr. Is baru je pas call...he said that he jus talked with his mum (his mum called). His mum said that his family will coming over & want to spend time with me.. Getting to know each other la kot... Baru jumpe 2x je dengan family members die..so nk jumpe dlu before nak further discuss about tunang..haih...Mr. Is cakap bile family die nak datang tu, dorang xkan bgtau kat i.. Dorang nk surprise me..what??aiyoo...kne make sure la muke sentiase comel & pakaian sentiase sopan bile kuar dating dengan Mr. Is nanti.. Ooohh tidak..... Sangat la nervous sekarang nie... Camane kalau x leh perform n giv bad impression..(risau ok!) cmane kalau x leh jawab soalan2 parents die?? Cmane kalau his mum tanye pasal cooking2 nie?? Huhuhu.........

Oh...please pray for me that everything goes well... Kalau pk terus nie leh jadi stress....huhu

Seriously nervous..... :-(

Happy Women's Day

Assalam & hye all....

Happy women's day darls....women must be so special kn??we hav our own special day instead of men yang only has 'father's day' to celebrate..hihi..so proud to be a women. Cume i belum rase menjadi a full women coz belum dapat rase menjadi 'wifey' and 'mother'.. :-(

Sekarang wanita memang sangat hebat sebab apa yang lelaki zaman sekarang buat, wanita pon boleh buat. Semua bidang yang diceburi dan dipelopori oleh kaum lelaki kini dah ade kaum wanita yang sertai. Itu menunjukkan wanita itu bukan seorang yang lemah and we want to be treated equally..

Kite selalu dengar "di belakang seorang lelaki hebat tu ade seorang perempuan".. Means, man need a woman to suceed. So, lelaki tu sebenarnye nothing without a women & mereka xdela sehebat mane. Agree??Tapi xde plak pepatah or kate2 yang mengungkapkan a woman need a man as tulang belakang/penyokong kn?? Hihi..actually, I hav seen with my own eyes how a man yang kematian isteri menjadi lemah & tak pandai menguruskan keluarga yg akhirnye jadi kucar kacir anak2 nye.. Bile he remarried, die jadi ok la ckit walaupun anak2 nye still xdpt full attention from him. Compared to a woman, seorang wanita still can do her best to manage her childrens coz for them anak2 lah kekuatan dowang.

Teringat plak tetibe zaman2 jahiliyah yang mengatakan anak2 perempuan nie mendatangkan sial, musibah & memalukan sampai sanggup menanam ank perempuan hidup2.. But still, kepercayaan macam nie still ade kalau x, xkan la ade pepatah or org2 tuan cakap 
"membela sekandang lembu adalah lebih mudah daripada membesarkan seorang anak perempuan". Haih...camane la ade pepatah2 mcm nie kn..??

For me, kadang2 ade parents yang xpaham kot. Dorang ingat besarkan anak nie just pastikan makan, pakai & perlindungan semua ckup. Tanggungjawab mendidik bagi kt sekolah je.. Padahal kite pon kne pastikan pendidikan jasmani & rohani tu cukup termasuk jugak keagamaan. Kalau x, ank akan jadi bebas bergaul, tiada sahsiah diri & pegangan yg kuat. So, hanyut la... (pandai2 je i cakap, padahal xde anak pon)..

Tibe2 teringat kat my mum...mesti pening jugak la nk besarkn ank2 perempuan yang lain2 pe'el nye.. Ble wat die susah hati, mula la darah tinggi die naik..huhu..

Kesimpulannya kan, wanita zaman sekarang nie have to ensure that they can't be manipulated by man..zaman sekarang dengan teknologi canggih manggih nie, makin banyak cara org amek kesempatan atas wanita. Huhu.. So, all women out there, tcare of urself k.. Please do keep urself confidence overflowing.. :-)

Coz we are the one who making the difference in so many lives..chill...

Wednesday, 6 March 2013

Inspiration of 'Baju Tunang' con't

Hye all...

Semalam duk meneman Mr. Is dinner..so, xde wat pape nie, jom kite update blog lagi.. Actually Mr. Is xtau pon i'm blogging & he didn't know that i have a blog.. :-) kang confirm kne marah dengan die coz sharing my personal things/matters with others.

I'm browsing design2 baju tunang yang awesome while Mr. Is is focusing on his dinner & Batman's movie on HBO..

So, another collections of baju tunang that i found dengan pertolongan Mr. Google..Enjoy....

Cantek design dari Rizalman nie..tp xsesuai la untuk yang tembam like me

nie pon cantek sangat baju die..sweet & simple

Putih itu suci..

yang nie untuk raya cantek kn..

white & black =)

suke color of this baju

Still x decide lagi design baju untuk tunang coz banyak design yang i tengok nie gune chiffon. huhu

P/s: all the pics are courtesy from Mr. Google

Inspiration of 'Baju Tunang'

Diary dearie,

Hari nie rase nk sembang pasal baju tunang design inspiration..There are a few designs that i like. Mari cuci-cuci mata...

color nye sweet.. suke coz ade ribbon..comel

design yang macam Anne Ngasri pakai kalau x salah la.

kalau ikutkan, yang nie la bertepatan dengan tema coz lace nye beli 2m

kalau kurus mesti nampak cantik

yang nie memang sangat sweet & simple.. I loike it very much...
 P/s : all pictures are courtesy from Mr. Google. Actually dh x ingat sedut gambar dari website mana.

inspiration of baju tunang will be continue....


Tuesday, 5 March 2013

Demam & Diarrhea

Hari nie cerita pasal Mr. Is yang sakit perot & demam. Huhu.. Balik keje semalam singgah rumah Mr. Is..tengok "chenta hati" yang lemah berkain pelikat, I pon jadi x semangat..(gediks kan) hihi..so, i took Mr. Is to the Doc yesterday n he's got MC.. Alhamdulillah...tengok die x larat, kesian plak..

So, semalam misi  mencari air kepala muda untk Mr. Is coz that what the Doc's advice. Sampai ke Seksyen 13 jugak la mencari. Mahal ok air kelapa.. sebiji Rm4. Padahal Mr. Is sekali sedut je dah habis. Beli la dua tiga biji untuk die minum sampai malam. Then i belikan Mr. Is bubur & roti untuk die dinner & breakfast.

Sedih menghantar Mr. Is balik rumah die coz xleh nk tolong jaga..huhu. He has to take care of himself .. Confirm la Mr. Is tu x kan makan & duk berselimut je.. Hopefully Mr. Is cepat sembuh.. Miss him already.. hihi. (blushing)  = )

Monday, 4 March 2013

Bumiputera Property Exhibition 2013

Lupe nak update about my wekend activities. I and Mr. Is went to Mid Valley to get some info on Bumiputera Property Exhibition BPEX 2013. We saw an advertisement on newspaper regarding this event on Friday. Here the ad...


Tapi yang sedihnye most of the exhibitor (developer) offered houses that we can't afford to buy..Aiyoo...Range of price dia dalam RM500k and above (terbuntang biji mata tengok harga rumah sekarang). Adalah dalam 1 or 2 developer yang offer less than that. Since both of us work in Shah Alam, we want to buy a house in Shah Alam area or the neighbourhood area la. We tried to find a house in Subang or Klang, tapi x banyak developer yang develop that area. Huhu...Nie la some of the brochures yang diterima..


Sedih bile  dengar Mr. Is ckp " we are poor..we can't afford to buy anything"..huhu. Sebab dah tension dengan property exhibition tu, we went to Gucci kiosk yang tengah lauch & buat promotion. They're promoting the new fragrances for man and women. Hoho...macam menarik je kalau beli untuk hantaran sebab dapat promotion price. Tapi we plan our majlis on next year, so tak jadi la nak beli..Wangi la bau fragrances yang baru tu...

Ada 2 event yang Mr. Is janji nak bawak tp x pegi pon..huhu.. Last thursday, we saw an advertisement about exhibition & sale from Habib Jewel in newspaper. We plan to survey cincin untuk merisik. Satu event lagi tu pasal bridal fair di Plaza Alam Sentral. I hope that Mr. Is dapat spend time dengan i survey prep untuk majlis bertunang nanti. Since we spend too much time at Mid Valley, so xsempat nak pergi  KLCC & Alam Sentral for both events tu.

Kesimpulannya, tiada hasil tangkapan last wekend. No ring for merisik, no perfume for hantaran & no house to buy.. Huhuhu...Will update about ring hunting later.


Sunday, 3 March 2013

Kain Lace

Dear Diary,

I went to Bandung on october last year. Almaklumla, time single2 nie la seronok nak travelling & 'berjimba-jimba' dgn some of my office mates. Since Bandung is known as shopping heaven for lace, telekung sulam, tshirt, jeans & etc, so I've decided to buy something for my hantaran prep even xde planning for tunang lagi at that time. Guess what i bought??? tada,.. i bought telekung sulam & this lace..

Lace pink purple & satin cream

Nampak macam pale sikit color die in this picture. Hmm...kalau boleh nak stick with this kain & lace, so i can spend money for other things later on. I've bought another 2 sets of kain satin & lace for hari raya & nikah nanti. Sekarang nie I've to start designing or get the inspiration for my baju tunang. Later, i will upload & write about the inspiration of my baju tunang design.

Saturday, 2 March 2013

The 'Proposal'

Hmmm..who would've thought that a conversation about buying a house can lead to a wedding proposal. hihi...The quest of finding a house to sale in Shah Alam make us realized that we really need each other & we have to start on planning for our future "together". I like the word "together" very much.. ;-)  I feel so relieved since we have been together for almost 2 years (since April 2011). Now I dont hav to worry about our relationship anymore.. Alhamdulillah.. At last, Mr. Is (the special guy in my life) is including me in his future plans..yahoooo..


Actually, Mr. Is has told me something that i really want to hear was on 13th January 2013. He said that i hav to loose my weight n slimming down a bit coz he want us to get married next year...He asked me to loose 20kilos by next year..haaa??? is it possible?haih... until now, i havent start with the slimming regime yet. arghhhhh..


  
boleh ke nak kurus nie??







I've told my mum that Mr. Is plan to marry me next year & of course my mum were very happy bout the news.  She replies "can both of u get engage this year?".  I've talked to Mr Is & he seems to agree with the plan. Since that day, we have discussed a bit bout our E-day prep.


First Time Ever

Assalamualaikum..

Hi all...
This is the first time ever i wrote something about myself that will be read by others. This blog is created to share my stories on the journey towards happily ever after. This 'electronic diary' will be my notebook & reference on the go.

I do hope that u can share ur stories with "my preparations, my E-day, my wedding" the good and bad in between. Hopefully i will Istiqamah in writing this beautiful journey, so that every single thing that happened is not forgotten.