Monday, 23 September 2013

Preparation Bermula

Assalamualaikum,

Hi all...try curi mase blogging ..dh lbh sebulan x bukak blog..rse nye cter2 yg dijanji utk update pon x update2 lg kn??esp tang cter balloting rumah Bukit Raja tu..tp entry hr nie x sentuh pon pasal balloting tu.

Hmm..lpas raya nie terase badan dh semakin naik..huhu.kne control, start diet & excercise..haih..tp ntah ble nye nk start..next month dh nk g cari kain dgn wedding planner & ukur baju utk jahit..argh..seriously ??bdn 'comey' nie nak naik pelamin ke??wake up gurl!!!!dh la geram dgn muke nie sebab byk pimples..huhu.xtau la sbb bertukar supplement ke try new skincare product or sebab resdung yg semakin teruk menyebabkan muke pon jd tmbh truk..:-( hopefully after 2 weeks die stabil balik..sedey nye..dh la kje kne deal dgn org luar..lately plak ade je meeting or client dtg opis.like everyday ok..huhu.cptla mke nie bersih & licin ckit.aminnn..

Tajuk entry pasal persiapan..Alhamdulillah, progress utk preparation nie rsenye smooth je..At the moment dewan, pelamin, catering for both nikah & resepsi, design bj & theme sume dh setel..dewan, catering & wedding planner sume dh byr booking & deposit..barang hantaran on progress..jam dah beli..tggal handbag je lg..now tgh usha2 idea utk gubahan hantaran.tgh berkira2 utk wat sendiri or sub je kpd yg expert. Kad kawen bln 12 nnti br setelkan..nxt month beli kain utk pki nikah & resepsi dgn wedding planner..nk cari PA System. MC dah ade..cameraman je still x book lagi.

Ahad lepas dah berhabisan duit beli sets of baju baba, mak & adik2..gi Jakel Shah Alam je coz baba x berminat nak bersesak masuk KL..set baju baba je dekat RM1000 coz including sampin die..huhu.die nk sampin tenun plak tu..mcm die plak yg nk kawen..haha.tp xpela..ikutkn jela..die beli sampin tu mmg warna yg same mcm Mr. Is kne pakai on our solemnization nanti..Siap Mr. Is kautim dgn baba. takot kalau2 warna sampin yg Mr. Is beli xkne dengan baju nikah kitorang, nk pinjam baba nye sampin.hehe.. dh dapat bj melayu baba, then baru cari bj & kain lace utk mak & adik2 utk match kan color..adeh..lace mmg la mahal kat sini..beli 1 set kain volentro & lace untuk mak dah RM390.huhu...teringat mase g Bandung..beli 3 set satin & lace baru RM350 mcm tu..lace bandung tu pon ade yg i x tempah lagi..

Dh selesai sesi2 berhabis duit kat Jakel, baba sruh masuk arinani plak cari tudung mak..huhu. harga tudung sehelai je boleh dapat sepasang baju siap..huhu.i pon xpenah masuk ariani nie..mmg 'x mampu'..demi omak den yang tercinta, den sanggup belikan untuk omak..maybe org mcm ckp awal lagi kot nk beli2 kain utk family sebab wedding pon tahun depan..but i hav to..starting next month baba dh kne keje kat Johor..huhu.baba risau sgt & die mmg nk setelkan sume..skrg nie die duk pk & risau urusan dgn kadi nnti..Company baba hantar baba g Nusajaya utk baba supervise projek baru kat sana..before nie dah 11 tahun baba supervise projects kat putrajaya..skrg putrajaya pon dh almost develop & xde projek lg nk supervise.

Last week ade promotion AirAsia..1 Million Free Seats..i mmg xlepaskan peluang la utk book since promotion tue utk fly next year..so, after 2 days of discussion dgn Mr. Is (sampaikan tiket nk ke Krabi dah habis okay), finally 2 tickets has been booked for our honeymoon next year..yeay!!!i pon xtau dari mane nnti nk dpt duit utk g honeymoon tu..hopefully ade la rezki..at the moment byk lagi nk pk..bukan tang persiapan nk kawen je, tp nk properly furnish my own house utk welcoming Mr. Is yg akan duk sekali dgn i next year..dlm mase yg same, kne kumpul duit gak utk masuk umah baru by 2015..Semoga Allah permudahkan urusan kami.

Promotion by AA last week. Alhamdulillah dapat booked



nie  jam untuk hantaran i. done 1 checklist utk barang hantaran