Thursday, 5 June 2014

Bali - Destinasi Honeymoon

Assalamualaikum,

Hi...lame gile x update blog ni. entry kali hie nk buat throwback utk percutian kami ke Bali..honeymoon selepas hampir 3 bulan kawen. actually i & Mr. Is dh start planning to have our honeymoon di Bali since last year. i rase i ade tulis entry regarding booking flight tickets during the low rate promotion by Air Asia. at first kami plan nk ke Krabi. tp after a few hours of discussion, promotion ticket tu dh sold out. Tambang utk ke Krabi tu nk dkat sama mahalnye dgn tambang ke Bali. ade jugak terfikir nk ke Koh Sa Mui ataupun Lombok tp dh malas nk browse2 since Koh Samui tu x direct flight utk Air Asia. MAS adela. 

Persediaan ke Bali

agak lewat jugak i & Mr. Is buat persiapan nk ke Bali.weekend dah bz balik umah parents. ade mase, kami shopping bj nk ke Bali. Maklumlah, dua2 orang badan dh naik. baju sume ketat2. huhu..dalam mase 3 minggu barula sibuk nk browse2 tgk info2 untuk melancong ke Bali. nie persiapan utk ke Bali.

  1. booking hotel - kami booking hotel melalui online. dh tgk Agoda & booking.com. kami decide utk buat booking melalui booking.com. alhamdulillah ade promotion.so kami dpt hrga murah sedikit utk hotel 4 star di Tg Benoa. hotel kami berhadapan pantai.
  2. supir - kami dptkan contact supir dari previous tourist yg dh ke Bali. setelah email supir tu, die replied within12hrs. efficient kn?kami bagi alamat hotel & die reply with quote harga and itinerary utk kami sepanjang 4 hr 3 malam. senang la kami nk budget berapa nk tukar duit nnti. email nye ytobalitour@gmail.com.
  3. tukaran duit rupiah - kami dah allocate dalam RM1500 utk spend di Bali mostly utk makan & buah tangan utk family.


pemandangan pool dr tingkat atlas

laut di hadapan hotel kami

supir kami - Robbie, yg banyak ckp =)
sambil update blog hie, mate duk tgk cter Ainun & Habibie yg i record kat Astro..suke sgt cter nie.pas nie i akan sambung entry yg full dgn gambar =)

No comments:

Post a Comment