Sunday, 17 April 2016

Throwback: Dapat Kunci BBR

Assalamualaikum,

Dear diary,

Lame sangat dah tak upload pape kt blog nie. dh masuk bulan 4, 2016 dah. Haih...bz bebeno gamaknye. xtau la buat ape kn. anak pon xde lagi.tp time management sangat la teruk. Me & Mr. Is kan ade jadual. 1st weekend balik Banting, 2nd weekend balik Hulu Langat and 3rd weekend duk umah sendiri. tu la routine kami. bile balik kg tu, mmg xde la nk bukak blog. time ade kat umah sendiri tula br nk ngemas, nk tgk cter2 bes yg duk record & kuar dating ber2. hehe..nie baru bernafas sikit lepas busy pindah umah, event opis, adik kawen & kursus di PJ & Ipoh. tiap minggu ade je program.huhu

so, entry nie I nk throwback mase mule2 dapat surat yang notify rumah baru di bandar Bukit Baru Bukit Raja (BBR) dh siap on June last year.huhu..baling belakang tu jauh sikit la coz cter nie nk dekat setahun la jugak.hihi..

alhamdulillah..Mr. Is la org yang paling happy & excited. perasaan yg x dpt gambarkan bile kite dah ade rumah sendiri kn. so kami g sales office Sime Darby dalam bulan puasa last year. just datang untuk pick up kunci & bawak balik a few docs untuk verification dengan maintenance nnti. kami kene set appointment untuk masuk tengok umah lepas raya since jadual dorang dh penuh. so, dalam bulan julai la ktorang nye appointment tu. kat bawah nie gmbar2 yg sempat diamek during the 1st visit.

file holder, USB yg ade info berkenaan umah ie jenis/warna cat & masterplan of BBR eastern, set of keys & towels.


Living hall

sliding & boleh nampak sekali laman yg comey tu

staircase
Kat staircase tu ade divider dengan ruang masuk
bedroom 3. kat belakang umah tu ade kawasan bukit  yang ditarah. xtau ape ade kat atas sana



masterbed. actually nampak mcm rumah kat master bed rumah shah alam lagi besar.
muat-muat letak katil



shower kat master bed's toilet
sanitary fitting die memang cantek

Bedroom 2.

sharing toilet untuk bedroom 2 & 3.

dapur. kecik je.huhu

ruang laluan kat atas. xde family hall. huhu

view antara pintu & staircase. bawah tangga tu ade ruang kosong

sorry, gambar lawn depan & belakang umah xde amek plak masa nie. umah yg ktorang beli nie umah  Qaseh Sime Darby. Umah nie bawah 'Program Rumah Mampu Milik' yg sime darby buat. syarat kelayakan gaji/pendapatan isi umah antara RM3k-Rm7k. so, umah nie bukan la mcm standard house Sime Darby yg lain. that's y xde living hall kat atas & build up area die kecik. walau pun umah 20'x70' tp build up die x sampai belakang. so, lawn belakang tu ade lg 19'. xpela..yg penting landed house. umah type nie sime darby namakan Saron.

then bermula la episod mencari duit untuk reno. nnti i akan cter pasal renovation.




No comments:

Post a Comment